بازشناسی فرهنگ اورارتو و اورارتوییان در حسنلو

بخش اول

این سخنرانی درباره شکل‌گیری دولت اورارتو و گسترش آن به طرف جنوب دریاچه ارومیه است که به ويژه بین سال‌های ۸۲۰ تا ۸۱۰ پیش از میلاد اتفاق می‌افتد و منجر به حضور اورارتویی‌ها در دشت اشنویه و دشت سولدوز می‌شود. محوطه باستانی حسنلو در این دشت نیز یادگار همین دوران است.

امروزه در خاک کشور ترکیه بیش از ۲۰۰ محوطه باستانی از دوره اورارتو شناسایی شده است. در ایران بیش از ۱۰۰ محوطه، در ارمنستان و نخجوان بیش از ۵۰ محوطه و در عراق ۵ محوطه از اورارتویی‌ها شناسایی شده است. مهم‌ترین اثری که از اورارتوها در شمال غرب آذربایجان باقی مانده، قلعه بسطام است که بین خوی و ماکو قرار گرفته و در قرن هفتم پیش از میلاد ساخته شده. محوطه حسنلو نیز شاخص‌ترین محوطه اورارتویی در ایران است که در این سخنرانی به طور مفصل به آن پرداخته شده است.

این نشست در تاریخ ۱ شهریورماه سال ۱۳۹۶ در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. بنیاد ایران‌شناسی و انجمن ایرانی تاریخ نیز در برگزاری این برنامه همکاری داشته‌اند. بخش دوم نشست با سخنرانی دکتر مهرداد ملکزاده را اینجا ببینید.

حمید خطیب‌شهیدی

حمید خطیب‌شهیدی در سال ۱۳۲۷ در مراغه به دنیا آمد و در سال ۱۳۵۱ کارشناسی باستان‌شناسی خود را از دانشگاه تهران گرفت و پس از آن در سال ۱۹۷۵ دکتری خود را از دانشگاه ناپل شرقی (ایتالیا) گرفت. او به زبان‌های انگلیسی، ترکی و ایتالیایی مسلط است. تخصص اصلی او بررسی وجوه تاریخی و فرهنگی برآمدن تمدن اورارتو در شمال غرب ایران و نیمه شرقی فلات آناتولی است و از او در این‌باره کتاب‌ها و مقالات متعددی به فارسی و انگلیسی و ایتالیایی منتشر شده است. او هم‌اکنون استادیار گروه آموزشی باستان‌شناسی دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس است.

بنیاد ایران‌شناسی

بنیاد ایران‌شناسی مؤسسه‌ای علمی و پژوهشی است که در سال ۱۳۷۶ توسط محمد خاتمی رئیس‌جمهور وقت، زیر نظر نهاد ریاست جمهوری ایران تأسیس شد. بنیاد هم‌اکنون در هفده استان شعبه دارد.

پیوند به وبگاه

خانه اندیشمندان علوم انسانی

خانه اندیشمندان علوم انسانی در سال ۱۳۹۰ تأسیس شد. از آن زمان تاکنون با راه‌اندازی ۱۳ کارگروه زبان و ادبیات فارسی، فقه و مبانی حقوق، علوم قرآنی، تاریخ و باستان‌شناسی، علوم سیاسی، فلسفه و منطق، جغرافیا، تربیت بدنی، مدیریت، علوم اجتماعی، اقتصاد، حقوق، روان‌شناسی و علوم تربیتی تلاش کرده است محیط مناسبی را برای تعامل اندیشمندان علوم انسانی کشور فراهم نماید.

پیوند به وبگاه

بازشناسی فرهنگ اورارتو و اورارتوییان در حسنلو

این نشست با سخنرانی حمید خطیب‌شهیدی، مهرداد ملکزاده و مریم دارا در تاریخ ۱ شهریور سال ۱۳۹۶ در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *