طهران به روایت نقشه کرشیش

بخش اول

نقشه‌ کرشیش که نقشه دارالخلافه تهران است، حاصل تلاش دو نفر از دانش‌آموختگان مدرسه دارالفنون به نام‌های محمدتقی خان مقدم و ذوالفقاربیک محلاتی است که زیر نظر معلم خود -کرشیش- آن را ترسیم کرده‌اند. این نقشه در سال ۱۲۷۵ قمری برابر با ۱۸۵۸ میلادی کشیده شده است. پس از ترسیم نقشه، ناصرالدین شاه دستور باسمه کردن ۱۲۰۰ نسخه از این نقشه را صادر می‌کند. نقشه کرشیش پنج محله تهران دوره ناصری را نشان می‌دهد که شامل ارگ مبارکه سلطانی، عودلاجان، چال میدان، سنگلج و بازار می‌شود.

در این نشست، رضا شیرازیان به معرفی مفصل نقشه کرشیش و مقایسه آن با نقشه الیاس بره‌زین می‌پردازد. این برنامه به همت انجمن دوستداران تهران در تاریخ ۲۳ مرداد سال ۱۳۹۸ در سینما آستارا برگزار شد. بخش دوم آن را اینجا ببینید.

رضا شیرازیان

رضا شیرازیان متولد سال ۱۳۵۴ است. او کارشناس عمران و کارشناس ارشد مرمت و احیای بناها و محوطه‌های تاریخی است. کتاب‌های «تهران‌نگاری؛ بانک نقشه‌ها و عناوین مکانی تهران قدیم» و «اطلس تهران قدیم» حاصل پژوهش‌های شیرازیان است.

پیوند به وبگاه

انجمن دوستداران تهران

انجمن دوستداران تهران به عنوان یک سازمان مردم نهاد (NGO) با شعار"تهران زیبا و دوست داشتنی" فعالیت‌های خود را با رویکرد فرهنگی و اجتماعی از تاریخ ۱۴ مهرماه سال ۱۳۹۶ همزمان با روز تهران آغاز کرد.

پیوند به وبگاه

طهران به روایت نقشه کرشیش

این نشست با حضور محمدرضا سحاب و سخنرانی رضا شیرازیان و مجید منصور رضایی در تاریخ ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ در سینما آستارا برگزار شد. انجمن دوستداران تهران برگزارکننده این نشست است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *