طهران به روایت نقشه کرشیش

بخش دوم

تهران در دوره ناصرالدین شاه حدود چهار کیلومتر مربع بوده است. با این حال و بر خلاف تصور کنونیِ ما از تهرانِ دوره قاجار، این شهر، شهری نسبتاً کامل بوده که تمامی نیازهای جامعه شهری زمان خود را در دل خویش تأمین می‌کرده است. سرآغاز ترسیم نقشه کرشیش را نیز باید در تأسیس مدرسه دارالفنون و ورود هیأت اروپایی به تهران دانست. یکی از اعضای این هیأت، مردی اتریشی به نام کرشیش است که قرار است به عنوان معلم توپخانه در دارالفنون فعالیت کند. کرشیش بعدها با دستیاری دو نفر از شاگردان مدرسه، نقشه دارالخلافه تهران را ترسیم می‌کند. این سخنرانی به تأثیر و رد پای امیرکبیر بر روی نقشه کرشیش می‌پردازد.

در پایان محمدرضا سحاب – مدیر عامل و رئیس هیأت مدیره مؤسسه جغرافیایی سحاب- که مهمان افتخاری برنامه است، سخنرانی می‌کند.

این برنامه به همت انجمن دوستداران تهران در تاریخ ۲۳ مرداد سال ۱۳۹۸ در سینما آستارا برگزار شد. بخش اول آن را با سخنرانی رضا شیرازیان اینجا ببینید.

مجید منصور رضایی

مجید منصور رضایی دانش‌آموخته رشته عمران و شهرسازی است. او مؤسس و مدیر شنبه‌شهر و دبیر فصلنامه همشهری معماری است.

انجمن دوستداران تهران

انجمن دوستداران تهران به عنوان یک سازمان مردم نهاد (NGO) با شعار"تهران زیبا و دوست داشتنی" فعالیت‌های خود را با رویکرد فرهنگی و اجتماعی از تاریخ ۱۴ مهرماه سال ۱۳۹۶ همزمان با روز تهران آغاز کرد.

پیوند به وبگاه

طهران به روایت نقشه کرشیش

این نشست با حضور محمدرضا سحاب و سخنرانی رضا شیرازیان و مجید منصور رضایی در تاریخ ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ در سینما آستارا برگزار شد. انجمن دوستداران تهران برگزارکننده این نشست است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *