میراث جهانی و نواحی کوهستانی
به مناسبت روز جهانی کوهستان
نواحی کوهستانی ۲۲ درصد از خشکیهای زمین را تشکیل میدهند. ۱۳ درصد از جمعیت جهان در کوهستانها زندگی میکنند. به علاوه، کوهستانها مقصد ۱۵ تا ۲۰ درصد گردشگران هستند. اهمیت نواحی کوهستانی منجر به ثبت روز یازدهم دسامبر به نام روز جهانی کوهستان در سال ۲۰۰۲ گردید.
در این سخنرانی دکتر مهران مقصودی -دانشیار دانشگاه تهران- ابتدا درباره اهمیت نواحی کوهستانی صحبت میکند. پس از آن معیارهای ثبت یک اثر به عنوان میراث طبیعی جهانی را مطرح و در ادامه به پتانسیل برخی آثار طبیعی ایران به عنوان میراث طبیعی جهانی اشاره میکند.
این نشست که بخش دوم رویدادی با همین نام است، در تاریخ ۱۹ آذرماه ۱۳۹۶ در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شده است. بخش اول را با سخنرانی محمد درویش اینجا ببینید. پرسش و پاسخ را نیز میتوانید اینجا ببینید.
مهران مقصودی
مهران مقصودی دانشیار دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران است. وی دانشآموخته رشته جغرافیای طبیعی در مقطع دکتری از دانشگاه تهران و عضو هیئت مدیره انجمن ایرانی ژئومورفولوژی است. ریاست مؤسسه جغرافیا دانشگاه تهران و عضویت در کمیته ثبت و حریم میراث طبیعی از دیگر سوابق حرفهای اوست.
خانه اندیشمندان علوم انسانی
خانه اندیشمندان علوم انسانی در سال ۱۳۹۰ تأسیس شد. از آن زمان تاکنون با راهاندازی ۱۳ کارگروه زبان و ادبیات فارسی، فقه و مبانی حقوق، علوم قرآنی، تاریخ و باستانشناسی، علوم سیاسی، فلسفه و منطق، جغرافیا، تربیت بدنی، مدیریت، علوم اجتماعی، اقتصاد، حقوق، روانشناسی و علوم تربیتی تلاش کرده است محیط مناسبی را برای تعامل اندیشمندان علوم انسانی کشور فراهم نماید.
کوهستان و میراث جهانی
نشست کوهستان و میراث جهانی در تاریخ ۱۹ آذرماه سال ۱۳۹۶ به مناسبت روز جهانی کوهستان در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. محمد درویش و مهران مقصودی در این نشست سخنرانی میکنند. بخش آخر نیز به پرسش و پاسخ اختصاص دارد.