کوهستان و میراث جهانی

به مناسبت روز جهانی کوهستان

خاک ریشه و سبب‌ساز تداوم تمدن در ایران است. کوهستان‌ها منجر به تولید آب، خاک، تنوع زیستی، دوام رویشگاه‌های گیاهی و تنوع جانوری می‌شوند. اما متأسفانه در کشور ما کوهستان‌ها مورد بی‌توجهی قرار گرفته‌اند و متولی ندارند. این در حالی است که نرخ فرسایش یا جابه‌جایی خاک در کوهستان‌ها در حال افزایش است. همچنین تنوع زیستی گیاهی و جانوری، قلمرو تحت پوشش برف و یخچال‌ها در حال کاهش است. کوه‌تراشی با بهانه‌های رشد اقتصادی و اشتغال‌زایی به حدی در ایران رایج شده که دیگر حساسیتی نسبت به آن نشان نمی‌دهیم.

در این سخنرانی محمد درویش به آثار و عواقب بی‌توجهی به کوهستان‌ها می‌پردازد.
این نشست که بخش اول رویدادی با همین نام است، در تاریخ ۱۹ آذرماه ۱۳۹۶ در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شده است. بخش دوم با سخنرانی دکتر مهران مقصودی را اینجا ببینید.

محمد درویش

محمد درویش، در بهمن‌ماه سال ۱۳۴۴ در تهران به دنیا آمد. او دانش‌آموخته رشته مهندسی مرتع و آبخیزداری از دانشگاه تهران و دارای کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی است. وی در دو دوره مدیر کل دفتر آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست بود. درویش هم‌اکنون عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌‏ها و مراتع کشور است.

پیوند به وبگاه

خانه اندیشمندان علوم انسانی

خانه اندیشمندان علوم انسانی در سال ۱۳۹۰ تأسیس شد. از آن زمان تاکنون با راه‌اندازی ۱۳ کارگروه زبان و ادبیات فارسی، فقه و مبانی حقوق، علوم قرآنی، تاریخ و باستان‌شناسی، علوم سیاسی، فلسفه و منطق، جغرافیا، تربیت بدنی، مدیریت، علوم اجتماعی، اقتصاد، حقوق، روان‌شناسی و علوم تربیتی تلاش کرده است محیط مناسبی را برای تعامل اندیشمندان علوم انسانی کشور فراهم نماید.

پیوند به وبگاه

کوهستان و میراث جهانی

نشست کوهستان و میراث جهانی در تاریخ ۱۹ آذرماه سال ۱۳۹۶ به مناسبت روز جهانی کوهستان در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. محمد درویش و مهران مقصودی در این نشست سخنرانی می‌کنند. بخش آخر نیز به پرسش و پاسخ اختصاص دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *