جامعهشناسی فساد شهری
نشست ریشههای فساد شهری
فساد در تعریفی ساده به معنای خلاف خط مشی عمومی کشور حرکت کردن، سوء استفاده از مقام و تصمیمات خلاف قوانین و مقررات گرفتن است. فساد انواع مختلفی دارد. از دیدگاهی میتوان فساد را به فساد خرد و سازمانیافته تقسیم کرد. فساد خرد مانند رشوهای که کارمند از مشتری میگیرد، یک فساد فردی است. اما فساد سازمانیافته فسادی است کلان که بقای نظام به وجود فساد وابسته است. بر اساس شاخصهای جهانی و گزارش سال ۲۰۱۵ سازمان شفافیت بینالملل، رتبه ایران بین ۱۶۸ کشور ۱۳۵ بوده و نمره فساد ایران از صفر تا صد، ۲۷ اعلام شده است. هر چه نمره به صد نزدیکتر باشد، فساد کمتر و هر چه به صفر نزدیکتر باشد، فساد در کشور بیشتر است.
این سخنرانی بخشی از نشست ریشههای فساد شهری است که در ۲۶ مهرماه سال ۱۳۹۵ با همکاری گروه جامعهشناسی شهری و مطالعات منطقهایِ انجمن جامعهشناسی و مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد. دیگر سخنرانیهای این نشست را اینجا ببینید.
حسین ایمانی جاجرمی
دانشیار گروه مطالعات توسعه اجتماعی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، رئیس مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران از سال ۱۳۹۳ تاکنون، عضو اصلی هیئت مدیره انجمن جامعهشناسی ایران
انجمن جامعهشناسی ایران
انجمن جامعهشناسی ایران، انجمنی غیرانتفاعی است که در سال ۱۳۷۰ تأسیس شده و در زمینههای علمی، پژوهشی، کارشناسی و مشاوره فعالیت میکند. این انجمن در نهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران برتر کشور (۱۳۸۷) که از سوی وزارت علوم تحقیقات و فناوری برگزار میشود، به عنوان انجمن علمی برتر معرفی شد.
مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران
مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران در سال ۱۳۳۷ تأسیس شده و زیرمجموعه دانشگاه تهران است. رئيس این مؤسسه يكی از اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران است كه از طرف رئيس دانشگاه تهران منصوب میشود. در حال حاضر رئيس مؤسسه، دكتر حسین ایمانی جاجرمی است كه از سال ۱۳۹۳ اين مسئوليت را بر عهده دارد.
نشست ریشههای فساد شهری
این همایش با پنج عنوان سخنرانی در تاریخ ۲۶ مهرماه ۱۳۹۵ در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.
اقتصاد سیاسی: فردین یزدانی
فساد قانونی در مدیریت شهری: دکتر محمود کاشانی
جامعهشناسی فساد شهری: دکتر حسین ایمانی جاجرمی
فسادپذیری طرحهای شهری: جواد اکبری
برج سیستانیکا؛ روایت یک تجلف شهری: حسن پارسا و علیرضا جعفری