بررسی آراء و اندیشه‌های میرداماد

از سلسله نشست‌های مرکز پژوهشی میراث مکتوب

میر برهان‌الدین محمدباقر استرآبادی معروف به میرداماد، فیلسوف، متکلم و فقیه برجسته دوره صفویه و از ارکان مکتب فلسفی اصفهان است. این نشست به بررسی اندیشه‌های میرداماد می‌پردازد.

این سخنرانی، هفدهمین نشست از سلسله نشست‌های مرکز پژوهشی میراث مکتوب است که در تاریخ ۱۱ شهریور ۱۳۸۳ برگزار گردید.

تصویر صفحه، طرحی از جمال رحمتی است.

 

 

اکبر ثبوت

اکبر ثبوت در دی ماه ۱۳۲۴ در تهران متولد شد. پس از گذراندن دوره دبیرستان در دارالفنون، در رشته حقوق قضایی دانشگاه تهران ادامه تحصیل داد. وی هم‌اکنون مشاور گروه فلسفه بنیاد دائرة المعارف بزرگ اسلامی است.

برخی آثار او عبارتند از فیلسوف شیرازی در هند، همراه با تحول اجتهاد، الغدیر، مدارس اسلامی هند و جایگاه فرهنگ ایران در آن. ثبوت همچنین مقالاتی در شمارۀ ۳۲، ۴۰ و ۴۱ آینه میراث منتشر کرده است.

جمشید کیانفر

جمشید کیانفر پژوهشگر، نویسنده، مصحح، ویراستار، روزنامه‌نگار و نسخه‌پژوه در سال ۱۳۳۰ در شهرستان ابهر چشم به جهان گشود. وی عضو کمیسیون احیاء میراث مکتوب در کتابخانه ملی ایران، عضو شورای انتشارات سازمان میراث فرهنگی، پژوهشگر دفتر پژوهش‌های فرهنگی، پژوهشگر طرح پژوهش‌های تاریخی و اجتماعی و مشاور علمی مرکز پژوهشی میراث مکتوب است. کیانفر سردبیری فصلنامه آینه میراث را از سال ۱۳۸۲ تا سال ۱۳۸۸ برعهده داشت. در دوره اول و سوم همایش حامیان نسخ خطی به ‌عنوان نفر برگزیده معرفی شد و در سال ۱۳۸۳ به عنوان مصحح برتر در همایش خادمان نشر مورد قدردانی قرار گرفت.

کشف تلبیس یا نیرنگ و دورویی انگلیس در ایران، تصحیح سفارت‌نامه خوارزم رضا قلی خان هدایت، تصحیح ناسخ‌التواریخ، مزدک‌نامه (سال‌نامه بزرگداشت مهندس مزدک کیانفر)، تصحیح اکسیرالتواریخ (تاریخ قاجاریه از آغاز تا سال 1259ق)، تصحیح تاریخ بختیاری: خلاصه الاعصار فی تاریخ البختیار، تصحیح و تحشیه تاریخ روضةالصفا فی سیره الانبیاء و الملوک و الخلفا، مرآةالحرمین یا سفرنامۀ مکه از جمله آثار اوست.

حامد ناجی اصفهانی

حامد ناجی اصفهانی متولد سال ۱۳۴۵ است. او فلسفه را ابتدا زير نظر آيت‌الله احمد شيخ‌الاسلام (روحانی) خواند و سپس به منظور ملاقات با استاد سيد جلال‌الدين آشتيانی به مشهد سفر كرد. وی پس از پايان دوران كارشناسی در دانشگاه مشهد، برای ادامه تحصيل در رشته تاريخ اديان به دانشگاه تهران رفت. پس از آن عازم انگلستان شد و از كالج اسلامی لندن در رشته فلسفه تطبيقی، دكترا گرفت و فوق دكترای خود را در رشته مطالعات اسلامی از دانشگاه برلين اخذ كرد. از ناجی اصفهانی تاكنون بيش از پانزده اثر به چاپ رسيده است. عمده آثار او تصحيح متون گرانقدر فلسفه اسلامی است.

علی اوجبی

علی اوجبی متولد سال ۱۳۴۳ در تهران است. او نویسنده، مترجم و مصحح شاخص آثار فلسفی است. از مهم‎ترین آثار وی می‎توان به «ترجمه نهایة‌الحکمه» علامه طباطبایی، «ترجمه رساله سعدیه» علامه حلی، «میرداماد؛ بنیانگذار حکمت یمانی»، «خرد و خردورزی» اشاره کرد. اوجبی همچنین مصحح و محقق کتاب «تقویم‌الایمان» است که در دوره دوم جایزه فارابی رتبه سوم را کسب کرد.

محمد کریمی زنجانی اصل

محمد کریمی زنجانی مقالات و کتاب‌های زیادی در حوزه فلسفه تألیف کرده است. از جمله کتاب‌های او می‌توان به «حکمت اشراقی، ایران باطنی و معنویت عصر جدید»، «تاریخ و تقدیر در مقدمه حکمة الاشراق» و «اشراق هند و ایرانی در نخستین سده‌های اسلامی» اشاره کرد.

مرکز پژوهشی میراث مکتوب

مرکز پژوهشی میراث مکتوب در سال ۱۳۷۲ به قصد حمایت از کوشش‌های پژوهشگران و مصححان و احیا و انتشار مهم‌ترین آثار مکتوب فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی با نام «دفتر نشر میراث مکتوب» با کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد. پس از یک دهه فعالیت، مؤسسه نخست به «مرکز نشر میراث مکتوب» و سپس در سال ۱۳۸۴ با دریافت مجوز سه گروه پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به «مرکز پژوهشی میراث مکتوب» تغییر نام داد و علاوه بر کار نشر به کار پژوهشی نیز روی آورد.

پیوند به وبگاه

نشست هفدهم از سلسله نشست‌های مرکز پژوهشی میراث مکتوب

هفدهمین نشست از سلسله نشست‌های مرکز پژوهشی میراث مکتوب به بررسی آراء و اندیشه‌های میرداماد اختصاص دارد. این نشست در تاریخ ۱۱ شهریورماه سال ۱۳۸۳ برگزار گردید.

  1. Ellen گفت:

    Begun, the great internet edcoutian has.

  2. تیموری گفت:

    سلام
    فایل ویدئویی خراب است. امکان اصلاح وجود دارد؟

  3. د رئوف سبهانى گفت:

    سلام
    پايان نامه بنده در خصوص ” زندگاني و انديشه هاي فلسفي ميرداماد ” بود واولين كار درباره ميرداماد در لبنان بوده است.

  4. محمدرضا کیانفر گفت:

    .
    جمشید کیانفر تاریخ‌پژوه گفت: آقامحمدخان قاجار آنچنان جنگجوی قابلی بود که تا زنده بود روسیه جرأت نکرد به ایران حمله کند.

    آقای کیانفر،
    پس از قتل عام مردم بیگناه تفلیس توسط آقامحمدخان روسیه به ایران حمله کرد تا دشت مغان پیشروی نمود آقامحمدخان گریخت تا به هند پناهنده شود که کاترین در اثر لگد اسبش مرد پاول مهربان قشون مادرش را از ایران فراخواند آقامحمدخان از نیمه راه هند برگشت دوباره به قفقاز لشکر کشید.
    من از کودکی دارم این گفته یاد، چه خوش گفت ای روح گوینده شاد.
    مزن بی‌تأمل به گفتار دم، نکو گوی اگر دیر گویی چه غم.

    سرور گرامی،
    تنها راه نجات میهن اتحاد ماست که هم‌صدا جمهوری اسلامی را تشویق به انجام دو فوریت نماییم:
    1- قطع دشمنی با آمریکا برای دفع تهدیدات خارجی.
    2- به رسمیت شناختن حق آزادی بیان مصوب قانون اساسی جهت حل مشکلات داخلی.
    با تشکر از توجه شما.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *