در کشاکش هویت جنسی (بخش اول)
بررسی ابعاد حقوقی، پزشكی، روانپزشكی و جامعهشناختی تراجنسيتیها
ترنسجندر یا تراجنسیتی به افرادی گفته میشود که جنسیت آنها با جنسیتی که به هنگام تولد به آنها نسبت داده شده، متفاوت است. تفاوتها و تنوعهای فردی و فرهنگی در جوامع انسانی، خلاء قانونی موجود، لزوم یا عدم لزوم درمان موضوع این سخنرانی است.
این نشست در تاریخ ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ توسط كميسيون حقوق بشر كانون وكلای دادگستری مركز برگزار شد. بخش دوم آن را اینجا ببینید.
سید مهدی صابری
رئیس بخش روانپزشكی سازمان پزشكی قانونی
شیرین احمدنیا
عضو هيأت علمی دانشگاه علامه طباطبايی و عضو هيأت مديره انجمن جامعه شناسی ايران
عفت السادات مرقاتی خویی
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران
فاطمه عزیز محمدی
مدرس دانشگاه و پژوهشگر حقوق سلامت
محمدرضا عظیمی
محمدرضا عظیمی دانشآموخته کارشناسی حقوق و کارشناسی ارشد حقوق بشر از دانشگاه شهید بهشتی و دکتری تخصصی حقوق عمومی از دانشگاه تهران است. او نویسنده، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، وکیل پایه یک دادگستری و دبیر کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری مرکز است و در کارنامۀ پژوهشیاش علاوه بر مقالات متعدد حقوقی، چهار کتاب با محوریت موضوعات «حقوق بشر» دارد؛ نخست، ترجمۀ کتاب «آموزش حقوق بشر»؛ دوم، کتاب «جهاننما علیه نقش جهان» (پروندهای در دفاع از میراث فرهنگی)؛ سوم، کتاب «اقلیتها در حقوق بینالملل»؛ و چهارم، کتاب «اسطوره حقها و استراتژی اصلاح».
محمدرضا عظیمی یکی از سه وکیلی است که به وکالت از حدود پنج هزار نفر در سال ۱۳۸۶ برای جلوگیری از آبگیری سد سیوند به شکایت از اقدامات وزیر نیرو و رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی دولت نهم پرداخت.
کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری مرکز
کانون وکلای دادگستری به عنوان قدیمیترین سازمان مردمنهاد ایرانی، مؤسسهای است مستقل و دارای شخصیت حقوقی که در مقر هر دادگاه استان تشکیل میشود. این نهاد به موجب لایحه استقلال کانون وکلا در سال ۱۳۳۱ به عنوان نهادی با شخصیت حقوقی مستقل از حکومت به وجود آمد، هرچند پیش از آن هم موجودیت داشت. اکنون به موجب مصوبات هیأت مدیره در کانون وکلای مرکز ۲۴ کمیسیون تخصصی مرکب از وکلای پایه یک دادگستری وجود دارد. یکی از این کمیسیونها کمیسیون حقوق بشر است که ۱۶ عضو دارد و هدف اصلی آن ترویج و تشویق احترام به حقوق بشر و پایش موارد نقض حقوق بشر است.
در کشاکش هویت جنسی
این نشست از طرف کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری مرکز در تاریخ ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ برگزار شد. شیرین احمدنیا و سید مهدی صابری از جمله سخنرانان این نشست بودند.