موسیقی مردم فارس‌زبان ـ شیراز

موسیقی شیراز

پراکندگی و وسعت محل زندگی قوم فارس به نسبت سایر اقوام بیشتر است. پس از استان خراسان، در این جلسه از مجموعه کارگاه‌های موسیقی نواحی، به استان فارس پرداخته می‌شود. در این استان دو سیستم مختلف موسیقایی وجود دارد که ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند. یکی موسیقی ترک‌های قشقایی است و دیگری موسیقی مردم فارس‌زبان.

موسیقی ترک‌های قشقایی با ترک‌های آذری به لحاظ فرهنگ موسیقایی نسبت دارد. موسیقی ایل قشقایی شامل چندین بخش است: یک بخش آن، موسیقی عاشیقی است که در فرهنگ آذربایجان هم وجود دارد. دسته دیگر آن چنگی‌ها هستند که به نوازندگان کرنا، سرنا و نقاره گفته می‌شود و معمولاً در عروسی‌ها اجرا می‌شود. بخش دیگر آن موسیقی ساربانی است که با زبان فارسی قدیم و با نی اجرا می‌شده است.

عمده موسیقی که در این منطقه باقی مانده به شکل ترانه و تصنیف است. بخشی از این ترانه‌ها «واسونک‌ها» هستند که معمولاً در قالب دوبیتی سروده می‌شوند و در مراسم عروسی و شادی اجرا می‌شوند.

در ادامه، به موسیقی ردیف – دستگاهی استان فارس پرداخته می‌شود.

کارگاه موسیقی مردم فارس‌زبان – شیراز در یک جلسه به تاریخ ۱۹ دی‌ماه سال ۱۳۹۶ برگزار گردید. کارگاه‌های موسیقی مردم فارس‌زبان – خراسان را  اینجا ببینید.

عکس صفحه مربوط به فیلم «واسونک» به کارگردانی امید شریفی و محسن مقدم است.

 

 

احمد صدری

احمد صدری، پژوهشگر موسیقی و نوازنده ساز سه‌تار، تنبور و دوتار است. او دوره کارشناسی را در رشته صنایع دستی دانشگاه هنر و دوره کارشناسی ارشد را در رشته پژوهش هنر با گرایش موسیقی در دانشگاه آزاد گذراند. وی دارای نشان درجه یک هنری است. صدری علاوه بر نگارش مقالات و کتاب‌هایی در زمینه موسیقی، تجربه‌های مختلفی هم در سمت‌های اجراییِ جشنواره‌ها و همایش‌های موسیقی دارد.

رزومه کامل احمد صدری را اینجا بخوانید.

پیوند به وبگاه

سایت چهارراه

سایت چهارراه با انگیزه‌های غیرتجاری به صورت مستقل و غیر تجاری تلاش دارد با فراهم آوردن ویدئوهایی با محتوای تخصصی و روشنگرانه، با پشتوانه‌ی علمی و دانشگاهی، نیاز جامعه‌ی تخصصی و علاقه‌مندان غیر دانشگاهی زمینه‌های مورد نظرش را پاسخ دهد.

پیوند به وبگاه

کارگاه موسیقی مردم فارس‌زبان ـ شیراز

این کارگاه با تدریس احمد صدری در یک جلسه و در تاریخ ۱۹ دی‌ماه سال ۱۳۹۶ برگزار شد. سایت چهارراه برگزارکننده این رویداد است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *