مدرسه طبیعت

همایش ملی کودک و طبیعت

سخنرانی پیش رو بخشی از همایش ملی کودک و طبیعت است. در این سخنرانی دکتر وهاب‌زاده اشاره می‌کند که ما با دو نگاه و رویکرد به کودک روبه‌رو هستیم: نگاه غالب کودک را موجودی مانند یک بزرگسال فقط با جثه کوچک‌تر می‌بیند. در این دیدگاه همه کودکان یکسان، دارای استعدادهای یکنواخت، آموزش‌پذیر و منعطف هستند. باید برای او برنامه‌ریزی نمود و کودک به مصلحت خویش آگاه نیست.

رویکرد دوم که دیدگاه جدیدتری محسوب می‌شود، هر کودک را متمایز از دیگری و با علایق و استعدادهای خاص خود می‌داند. کودک بزرگ‌ترین سرمایه جامعه است و باید در کودکی به او فرصت شادمانی، سرخوشی و یادگیری از طریق عمل خویش را داد و این امر تنها از طریق بازی میسر است. مدارس طبیعت در ایران بر اساس رویکرد دوم شکل گرفته‌اند.

این همایش در تاریخ ۱۷ دی‌ماه ۱۳۹۴ در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برگزار شد.

عبدالحسین وهاب‌زاده

عبدالحسین وهاب‌زاده از صاحب‌نظران برجسته محیط زیست در ایران محسوب می‌شود و از دیدگاهی اکولوژیکی- فرهنگی برخوردار است، به‌طوری‌که محیط زیست و تغییرات آن را صرفاً پدیده‌ای اکولوژیکی نمی‌داند بلکه به کنش‌های فرهنگی و اجتماعی نیز توجه دارد. وی در سال ۱۳۸۴ برنده جایزه ملی محیط زیست ایران شد و در سال ۱۳۸۵ جایزه مهرگان علم برای کتاب «تنوع حیات» به ایشان اهدا شد. همچنین در سال ۱۳۸۷ شهرداری تهران، وی را یکی از سی خادم محیط زیست ایران معرفی کرد.

وی بیش از ۴۰ سال در دانشگاه‌های مختلف ایران، بوم‌شناسی و علوم زیست محیطی تدریس و کتب متعددی در حوزه محیط زیست، بوم‌شناسی و روان‌شناسی تکاملی ترجمه کرده است. ایده مدرسه طبیعت حاصل سال‌های طولانی تدریس و تجربیات وی برای یافتن نقطه‌ اثرگذاری و ایفای نقش اجتماعی‌اش و از منظر وی گره‌گشای آموزش‌های ناکارآمد محیط زیست است.

پیوند به وبگاه

دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايی در سال ۱۳۵۹ با نام «مجتمع تكنولوژی انقلاب اسلامی» با ادغام انستيتوهای تكنولوژی تهران بنيان‌گذاری شد. پس از برخی تغییر و تحولات سرانجام در سال ۱۳۷۶ به مرتبه دانشگاه ارتقاء پيدا نمود و «دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايی» نامیده شد. هم اکنون اين دانشگاه با وسعتی نزديك به ۱۵۰ هزار مترمربع (۱۵ هكتار) در شمال شرق تهران و در منطقه لويزان قرار دارد.

پیوند به وبگاه

همایش ملی کودک و طبیعت

همایش ملی کودک و طبیعت به همت پژوهشکده آموزش علوم و مهندسی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در تاریخ ۱۷ دی‌ماه سال ۱۳۹۴ برگزار شد. سازمان حفاظت محیط زیست، مدرسه طبیعت کاوی‌کنج، قطب علمی آموزش، نجوای زمین، مؤسسه کاوشگران طبیعت دنیا، کانون دوستداران محیط زیستِ دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و ماهنامه علوم و فناوری دانشنامه از دیگر حامیان برگزاری این همایش هستند. محمد درویش، حسین افشین‌منش، حسین کریمی، عبدالحسین وهاب‌زاده و کاوه فیض‌اللهی در این نشست سخنرانی کردند.

پیوند به وبگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *