اهمیت تجربه طبیعت در دوران کودکی
همایش ملی کودک و طبیعت
سخنرانی پیش رو بخشی از همایش ملی کودک و طبیعت است. در این نشست محمد درویش بر اهمیت آموزش در دوران کودکی تأکید و از فعالیتهای عبدالحسین وهابزاده در تأسیس و شکلگیری مدارس طبیعت در ایران قدردانی میکند. در راستای آموزش به کودکان، منشور مدارس جامع محیط زیستی در ۱۰۹ صفحه منتشر شده و در پرتال سازمان حفاظت محیط زیست در دسترس است. بر اساس این منشور، دانشآموزانی میتوانند از مدارس محیط زیستی فارغالتحصیل شوند که آموخته باشند که بر اساس گوناگونی زیستی و فرهنگی شهر و استان محل زندگیشان چگونه میتوانند نیازهای معیشتی خود را تأمین کنند به طوری که این تامینِ نیاز، منجر به تخریب غیر قابل جبران طبیعتشان نشود.
تلاش در این پکیجی که اجرای آن چهارده سال طول میکشد این است که بدون اینکه تکلیفی به تکالیف مدارس دانشآموزان اضافه کنیم، به آنها یاد دهیم که نه علفی را میتوانیم علف هرز بنامیم و نه جانداری را جاندار زیانکار.
این همایش در تاریخ ۱۷ دیماه ۱۳۹۴ در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برگزار شد. دیگر سخنرانیهای این همایش را اینجا ببینید.
محمد درویش
محمد درویش، در بهمنماه سال ۱۳۴۴ در تهران به دنیا آمد. او دانشآموخته رشته مهندسی مرتع و آبخیزداری از دانشگاه تهران و دارای کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی است. وی در دو دوره مدیر کل دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست بود. درویش هماکنون عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور است.
دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايی در سال ۱۳۵۹ با نام «مجتمع تكنولوژی انقلاب اسلامی» با ادغام انستيتوهای تكنولوژی تهران بنيانگذاری شد. پس از برخی تغییر و تحولات سرانجام در سال ۱۳۷۶ به مرتبه دانشگاه ارتقاء پيدا نمود و «دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايی» نامیده شد. هم اکنون اين دانشگاه با وسعتی نزديك به ۱۵۰ هزار مترمربع (۱۵ هكتار) در شمال شرق تهران و در منطقه لويزان قرار دارد.
همایش ملی کودک و طبیعت
همایش ملی کودک و طبیعت به همت پژوهشکده آموزش علوم و مهندسی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در تاریخ ۱۷ دیماه سال ۱۳۹۴ برگزار شد. سازمان حفاظت محیط زیست، مدرسه طبیعت کاویکنج، قطب علمی آموزش، نجوای زمین، مؤسسه کاوشگران طبیعت دنیا، کانون دوستداران محیط زیستِ دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و ماهنامه علوم و فناوری دانشنامه از دیگر حامیان برگزاری این همایش هستند. محمد درویش، حسین افشینمنش، حسین کریمی، عبدالحسین وهابزاده و کاوه فیضاللهی در این نشست سخنرانی کردند.