فراز و فرود هنر دارالخلافه ناصری؛ هنر عامیانه

از مجموعه نشست‌های شب‌های تهران

در کنار هنر سلطنتی و درباری قاجار، از اوایل دوره ناصری شاهد ظهور هنرهایی هستیم که در سطح جامعه شکل می‌گیرد. این آثار هنری در خدمت دربار نیستند و در خارج از فضای دربار تولید و استفاده می‌شوند. بیشتر این آثار در زندگی روزمره کاربرد دارند و کمتر جنبه تزیینی و نمایشی به خود می‌گیرند. می‌توان از تولیدکنندگان این آثار هنری به عنوان صنعتگران و اصناف نام برد. مضامین هنرهای عامیانه بسیار متنوعند. مضامین حماسی، عاشورایی، شمایل‌های مذهبی مانند شمایل درویش‌ها، موضوعات غیر ایرانی مثل برج ایفل و زنان اروپایی از جمله مضامین آثار هنری عامه هستند.

سخنرانی پیش رو، بخش دوم نشست فراز و فرود هنر دارالخلافه ناصری است که در تاریخ ۱ بهمن‌ماه سال ۱۳۹۷ برگزار شد. این نشست از نشست‌های شب‌های تهران است و به همت آرش صابری‌نیا در خانه‌موزه شهید مدرس با همکاری گروه فرهنگی گردشگری چنارستون برگزار می‌گردد. بخش اول این نشست را اینجا ببینید.


کیانوش معتقدی

کیانوش معتقدی متولد سال ۱۳۶۱ در تهران و پژوهشگر مستقل هنرهای ایرانی اسلامی است. او چندین کتاب و مقاله با موضوع تهران و هنر ایران نوشته است؛ از جمله «کتیبه‌های نستعلیق تهران» و «دروازه‌های طهران قدیم» که به ترتیب در سال‌های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ توسط انتشارات پیکره منتشر شده‌اند.

موزه شهید مدرس

خانه‌موزه شهید مدرس در منطقه ۱۲ تهران و در محله سرچشمه قرار گرفته است. عمارت این موزه، محل زندگی شهید مدرس بوده است.

فراز و فرود هنر دارالخلافه ناصری

این نشست یکی از مجموعه نشست‌های شب‌های تهران است که به همت خانه‌موزه شهید مدرس و گروه فرهنگی هنری چنارستون برگزار می‌شود. «فراز و فرود هنر دارالخلافه ناصری» با سخنرانی جواد علی‌محمدی اردکانی، کیانوش معتقدی و مجید عبد امین در تاریخ ۱ بهمن‌ماه سال ۱۳۹۷ برگزار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *