فراز و فرود هنر دارالخلافه ناصری؛ هنر درباری

از مجموعه نشست‌های شب‌های تهران

سیاست قاجارزدایی دوره پهلوی اول موجب شده این ذهنیت به وجود آید که دوره قاجار، دوره افول فرهنگ ایرانی است. اما آیا واقعاً دوره قاجار، دوره عقب‌ماندگی ایرانیان است و پادشاهان قجر در اداره حکومت تا این حد ضعیف و بی‌اراده بوده‌اند؟

در دوره ناصرالدین شاه تحولاتی در برخی حوزه‌ها مانند هنر و آموزش اتفاق می‌افتد؛ از جمله اعزام ایرانیان تحصیلکرده به غرب برای یادگیری علوم و فنون و تغییر تدریجی نظام آموزشی با تأسیس دارالفنون. همچنین تحولات هنری ایران در دوره ناصری، به علت حمایت شخص شاه از هنرهای گوناگون و ورود اندیشه‌های نو در عرصه‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی، و هنر-صنعت‌های جدید همچون عکاسی و چاپ- روند رشد منحصر به فردی را طی می کند و این تحولات بر اساس انتخاب آگاهانه ناصرالدین شاه بوده است.

سخنرانی پیش رو، بخش اول از نشست فراز و فرود هنر دارالخلافه ناصری است که در تاریخ ۱ بهمن‌ماه سال ۱۳۹۷ برگزار شد. این نشست از نشست‌های شب‌های تهران است و به همت آرش صابری‌نیا در خانه‌موزه شهید مدرس با همکاری گروه فرهنگی گردشگری چنارستون برگزار می‌گردد. بخش دوم این نشست را اینجا ببینید.


جواد علی‌محمدی اردکانی

جواد علی‌محمدی اردکانی متولد سال ۱۳۴۸ در اردکان یزد است. وی دانش‌آموخته رشته نقاشی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و رشته پژوهش هنر در مقطع دکتری است. کتاب «پژوهشی در زیلوی یزد» از انتشارات فرهنگسان هنر (۱۳۸۶) و کتاب «همگامی ادبیات و نقاشی قاجار» از انتشارات یساولی (۱۳۹۲) از آثار تألیفی اوست.

موزه شهید مدرس

خانه‌موزه شهید مدرس در منطقه ۱۲ تهران و در محله سرچشمه قرار گرفته است. عمارت این موزه، محل زندگی شهید مدرس بوده است.

فراز و فرود هنر دارالخلافه ناصری

این نشست یکی از مجموعه نشست‌های شب‌های تهران است که به همت خانه‌موزه شهید مدرس و گروه فرهنگی هنری چنارستون برگزار می‌شود. «فراز و فرود هنر دارالخلافه ناصری» با سخنرانی جواد علی‌محمدی اردکانی، کیانوش معتقدی و مجید عبد امین در تاریخ ۱ بهمن‌ماه سال ۱۳۹۷ برگزار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *