بررسی آثار و اندیشههای ابوعلی مسکویه
از سلسله نشستهای مرکز پژوهشی میراث مکتوب
نشست چهل و سوم میراث مکتوب شامل دو بخش است؛ بخش اول به بررسی آثار ابوعلی مسکویه اختصاص دارد و بخش دوم به نکوداشت استاد ابوالقاسم امامی -پژوهشگر آثار مسکویه- میپردازد.
اولین سخنران بخش اول، دکتر محمد خوانساری است که در مورد کتاب «الهوامل و الشوامل» صحبت میکند. هوامل، مجموعه پرسشهای ابوحیان توحیدی و «شوامل» پاسخهای مسکویه به این پرسشها است. مجموعاً ۱۷۵ پرسش و پاسخ در این کتاب مطرح شده است.
این جلسه، چهل و سومین نشست از سلسله نشستهای مرکز پژوهشی میراث مکتوب است که در تاریخ ۲۹ خرداد سال ۱۳۸۵ برگزار گردید. دیگر سخنرانیهای این نشست را اینجا ببینید.
محمد خوانساری
محمد خوانساری زاده اصفهان به سال ۱۳۰۰، استاد دانشگاه تهران در رشته فلسفه و منطق، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی و یکی از بزرگترین منطقدانان دوران معاصر بود. او در اسفند ۱۳۸۸ درگذشت.
مرکز پژوهشی میراث مکتوب
مرکز پژوهشی میراث مکتوب در سال ۱۳۷۲ به قصد حمایت از کوششهای پژوهشگران و مصححان و احیا و انتشار مهمترین آثار مکتوب فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی با نام «دفتر نشر میراث مکتوب» با کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد. پس از یک دهه فعالیت، مؤسسه نخست به «مرکز نشر میراث مکتوب» و سپس در سال ۱۳۸۴ با دریافت مجوز سه گروه پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به «مرکز پژوهشی میراث مکتوب» تغییر نام داد و علاوه بر کار نشر به کار پژوهشی نیز روی آورد.
نشست چهل و سوم از سلسله نشستهای مرکز پژوهشی میراث مکتوب
چهل و سومین نشست از سلسله نشستهای مرکز پژوهشی میراث مکتوب به بررسی آثار و انديشههای ابوعلی مسكويه و بزرگداشت استاد ابوالقاسم امامی اختصاص دارد. این نشست در تاریخ ۲۹ خرداد سال ۱۳۸۵ برگزار گردید.