میراث مکتوب و همگانیسازی
از سلسله نشستهای مرکز پژوهشی میراث مکتوب
این سخنرانی به مناسبت روز اسناد ملی و میراث مکتوب (۱۹ اردیبهشت) و با موضوع متنپژوهی، نسخهشناسی و فهرستنویسی برگزار شده است.
این نشست، هشتاد و هفتمین نشست از سلسله نشستهای مرکز پژوهشی میراث مکتوب است که در تاریخ ۱۹ اردیبهشتماه سال ۱۳۹۱، همزمان با روز اسناد ملی و میراث مکتوب، در سرای اهل قلم بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار گردید. در این جلسه دکتر منصور صفتگل، دکتر محمود عابدی، دکتر احد فرامرز قراملکی و جمشید کیانفر سخنرانی کردند.
احد فرامرز قراملکی
احد فرامرز قراملکی متولد سال ۱۳۴۰ در قراملک تبریز است. او در سال ۱۳۷۳ در رشته فلسفه و کلام اسلامی مدرک دکترای خود را از دانشگاه تهران گرفت و هماکنون استاد دانشکده الهیات دانشگاه تهران است. از جمله آثار وی میتوان به کتابهای زیر اشاره کرد:
روششناسی فلسفه ملاصدرا، روششناسی مطالعات دینی (تحریری نو)، اخلاق کاربردی در ایران و اسلام، درآمدی بر اخلاق حرفهای، اخلاق حرفهای در تمدن ایران و اسلام، دوازده رساله در پارادوکس دروغگو، منطق الملخص، تحفة السلاطین (منطق فارسی)
جمشید کیانفر
جمشید کیانفر پژوهشگر، نویسنده، مصحح، ویراستار، روزنامهنگار و نسخهپژوه در سال ۱۳۳۰ در شهرستان ابهر چشم به جهان گشود. وی عضو کمیسیون احیاء میراث مکتوب در کتابخانه ملی ایران، عضو شورای انتشارات سازمان میراث فرهنگی، پژوهشگر دفتر پژوهشهای فرهنگی، پژوهشگر طرح پژوهشهای تاریخی و اجتماعی و مشاور علمی مرکز پژوهشی میراث مکتوب است. کیانفر سردبیری فصلنامه آینه میراث را از سال ۱۳۸۲ تا سال ۱۳۸۸ برعهده داشت. در دوره اول و سوم همایش حامیان نسخ خطی به عنوان نفر برگزیده معرفی شد و در سال ۱۳۸۳ به عنوان مصحح برتر در همایش خادمان نشر مورد قدردانی قرار گرفت.
کشف تلبیس یا نیرنگ و دورویی انگلیس در ایران، تصحیح سفارتنامه خوارزم رضا قلی خان هدایت، تصحیح ناسخالتواریخ، مزدکنامه (سالنامه بزرگداشت مهندس مزدک کیانفر)، تصحیح اکسیرالتواریخ (تاریخ قاجاریه از آغاز تا سال 1259ق)، تصحیح تاریخ بختیاری: خلاصه الاعصار فی تاریخ البختیار، تصحیح و تحشیه تاریخ روضةالصفا فی سیره الانبیاء و الملوک و الخلفا، مرآةالحرمین یا سفرنامۀ مکه از جمله آثار اوست.
محمود عابدی
محمود عابدی متولد سال ۱۳۲۳ در شهر چادگان استان اصفهان است. او استاد گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت معلم، عضو هیئت تحریریۀ مجلۀ دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تربیت معلم، عضو هیئت تحریرۀ مجلۀ مطالعات عرفانی دانشگاه کاشان و مجلۀ آینۀ میراث مرکز پژوهشی میراث مکتوب میباشد. از جمله آثار وی میتوان به علم و علمآموزی در اسلام، درویش گنجبخش، یک حرف صوفیانه، فدک در تاریخ (ترجمه)، اشتر (تصحیح)، کشف المحجوب (تصحیح)، روضة الانوار (تصحیح) اشاره کرد.
منصور صفتگل
منصور صفتگل، استاد گروه تاریخ دانشگاه تهران است. وی عضو هیئت تحریریه مجله تاریخ و همچنین عضو هیئت تحریریه دوفصلنامه علمی- پژوهشی آینه میراث است. زمینههای پژوهش وی «تاریخ ایران در عهد صفویان با تأكید بر تحولات اندیشهای و مؤسسات مدنی»، «تاریخنویسی و تاریخنگاری در ایران به ویژه ایران عهد صفویه و پس از آن» و «نهادها و تحولات اقتصادی در ایران از سده دهم هجری تا سده دوازدهم» است.
از منصور صفت گل مقالات بسیاری در مجلات علمی و پژوهشی داخل و خارج از كشور چاپ شده است و تا به حال كتابهای «ساختار نهاد و اندیشه دینی در ایران عصر صفوی»، ترجمه «برآمدن و فرمانروایی تیمور» بئاتریس فوربز منز، تصحیح «مرآت واردات: تاریخ سقوط صفویان و فرمانروایی ملك محمود سیستانی»، و تصحیح «شجرة الملوك؛ تاریخ منظوم سیستان از كهنترین روزگاران تا آغازین سال های فرمانروایی قاجاران» منتشر شده است. دو کتاب مرآت واردات و شجرة الملوک از انتشارات مرکز پژوهشی میراث مکتوب است.
مرکز پژوهشی میراث مکتوب
مرکز پژوهشی میراث مکتوب در سال ۱۳۷۲ به قصد حمایت از کوششهای پژوهشگران و مصححان و احیا و انتشار مهمترین آثار مکتوب فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی با نام «دفتر نشر میراث مکتوب» با کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد. پس از یک دهه فعالیت، مؤسسه نخست به «مرکز نشر میراث مکتوب» و سپس در سال ۱۳۸۴ با دریافت مجوز سه گروه پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به «مرکز پژوهشی میراث مکتوب» تغییر نام داد و علاوه بر کار نشر به کار پژوهشی نیز روی آورد.
نشست هشتاد و هفتم از سلسله نشستهای مركز پژوهشی ميراث مكتوب
هشتاد و هفتمین نشست از سلسله نشستهای مركز پژوهشی ميراث مكتوب به مناسبت «روز اسناد ملی و میراث مکتوب» در همین روز یعنی ۱۹ اردیبهشتماه سال ۱۳۹۱ در سرای اهل قلم بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار گردید.