کارگاه موسیقی مردم فارسزبان ـ بوشهر
موسیقی بوشهر
قوم فارس از جمله اقوامی است که در حوزه موسیقیشناسی کمتر به آن پرداخته شده است. بندر بوشهر ارتباط ارگانیک با فارس دارد. در گذشته تاجران اغلب در شیراز مستقر بودهاند و کالاها و حمل کالاها در بندر بوشهر بود. در واقع بوشهر نوعی دروازه ورودی از سمت جنوب به ایران بوده است. برخی از تجار شیرازی با زنگبار در تانزانیا هم در ارتباط بودهاند. در نتیجهی این ارتباط، فرهنگ سواحیلی در بوشهر جریان مییابد و هنوز هم در برخی مناطق میناب اصطلاحات سواحیلی رایج است. گفته میشود موسیقی بوشهر تحت تأثیر بومیهای آفریقایی است که به عنوان برده در بوشهر خرید و فروش میشدهاند.
شکل دیگری از موسیقی که در بوشهر رایج است، نوحهخوانی است که به نظر میرسد به لحاظ محتوایی این نوحهها برگرفته از شروهها هستند. شروه اصیلترین نوع موسیقی است که در منطقه فارسزبانان بوشهر وجود دارد. به شروهخوانی، حاجیانی یا شنبهای هم گفته میشود. قالب شعری شروه، دوبیتی است. دوبیتیها اغلب سروده فائز دشتی است. به همین علت گاهی به شروهخوانی، فائزخوانی هم گفته میشود.
کارگاه موسیقی مردم فارسزبان – بوشهر در یک جلسه و در تاریخ ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ برگزار شد. دیگر کارگاههای موسیقی مردم فارسزبان را اینجا ببینید.
عکس صفحه از خبرگزاری مهر است.
احمد صدری
احمد صدری، پژوهشگر موسیقی و نوازنده ساز سهتار، تنبور و دوتار است. او دوره کارشناسی را در رشته صنایع دستی دانشگاه هنر و دوره کارشناسی ارشد را در رشته پژوهش هنر با گرایش موسیقی در دانشگاه آزاد گذراند. وی دارای نشان درجه یک هنری است. صدری علاوه بر نگارش مقالات و کتابهایی در زمینه موسیقی، تجربههای مختلفی هم در سمتهای اجراییِ جشنوارهها و همایشهای موسیقی دارد.
رزومه کامل احمد صدری را اینجا بخوانید.
سایت چهارراه
سایت چهارراه با انگیزههای غیرتجاری به صورت مستقل و غیر تجاری تلاش دارد با فراهم آوردن ویدئوهایی با محتوای تخصصی و روشنگرانه، با پشتوانهی علمی و دانشگاهی، نیاز جامعهی تخصصی و علاقهمندان غیر دانشگاهی زمینههای مورد نظرش را پاسخ دهد.
کارگاه موسیقی مردم فارسزبان ـ بوشهر
این کارگاه با تدریس احمد صدری در یک جلسه و در تاریخ ۱۴ اسفند سال ۱۳۹۶ برگزار شد. سایت چهارراه برگزارکننده این رویداد است.