هنر ماد: چیستی و چگونگی

نشست مسائل باستان‌شناسی و تاریخ دوره ماد

از میان آثاری که از دوره ماد به دست آمده، چگونه می‌توانیم آثار مادی را از غیر مادی تشخیص بدهیم؟ مشخصه‌های هنر مادی کدام است؟ متأسفانه هنوز پاسخ روشنی به این سؤال وجود ندارد و باستان‌شناسان نتوانسته‌اند چارچوب مشخصی برای هنر ماد تعیین کنند.

این سخنرانی به بررسی هنر ماد بر اساس آثار اندک منسوب به مادها و قرائن موجود در هنر دوره‌های نزدیک به ماد می‌پردازد.

این جلسه بخشی از نشست «مسائل باستان‌شناسی و تاریخ دوره ماد» است که ۱۹ اردیبهشت سال ۱۳۹۱ با تلاش انجمن علمی باستان‌شناسی دانشگاه تهران برگزار شد. بخش‌های دیگر این نشست را اینجا ببینید.

 

 

شاهرخ رزمجو

شاهرخ رزمجو فارغ‌التحصیل دکترای باستان‌شناسی از دانشگاه لندن و عضو هیئت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران در گروه باستان‌شناسی است. از جمله کتاب‌های تألیفی وی می‌توان به «استوانه کورش بزرگ، تاریخچه و ترجمه کامل متن» اشاره کرد که نشر فرزان روز آن را در سال ۱۳۸۹ منتشر کرده است.

پیوند به وبگاه

انجمن علمی باستان‌شناسی دانشگاه تهران

انجمن علمی باستان­شناسی دانشگاه تهران فعالیت غیررسمی خود را از خرداد ۱۳۸۴ و فعالیت رسمی خود را با عنوان کانون علمی باستان شناسی از دی‌ماه ۱۳۸۴ زیرنظر معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران آغاز کرد. اين انجمن صرفاً علمی بوده و از مهم‌ترين اهداف آن ارتقای سطح علمی دانشجويان باستان­‌شناسی به‌ويژه دانشجويان دانشگاه تهران است.

نشست تخصصی مسائل باستان‌شناسی و تاریخ دوره ماد

این نشست در تاریخ ۱۹ اردیبهشت سال ۱۳۹۱ در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شده است. حمید خطیب‌شهیدی، کامیار عبدی، مهرداد ملکزاده، شاهرخ رزمجو، رضا ناصری و مرتضی حصاری در این جلسه سخنرانی کرده‌اند.

  1. عباس ر. گفت:

    نکات خوب و ایدۀ منطقی ای رو مطرح کردند؛ اما باید در حد امکان از ارجاع به اشیاء زیویه که از یک بافت غیرباستان شناختی به دست آمده و تصور می شود به دوره ای پیش از دررسیدن مادها به شمال غرب ایران در این محل دفن شده، خودداری می کردند. ارجاع به زیویه در این مورد بسیار گمراه کننده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *