آموزش تاریخ در مکتب آنال؛ رویکرد و روش
بخش سوم
در این سخنرانی، داریوش رحمانیان ضمن مروری کوتاه بر سابقه آموزش تاریخ در ایران و اسلام، تأکید میکند که «آموزش تاریخ در سنت قدمایی، همواره مورد بیتوجهی قرار گرفته بود و به جز برخی از استثنائات چون ابنخلدون، علمای اسلامی و ایرانی، عموماً پرداختن به آموزش تاریخ و تاریخ، اُمّی، عبث، بیفایده و حتی گاهی مذموم قلمداد میشد». وی سپس بحث تاریخ در مکتب آنال را مطرح میکند و با برشمردن ریشههای تاریخی آن عنوان میکند که افرادی مانند ولتر و میشله، زمینههای لازم را برای ظهور مکتب آنال در قرن بیستم مهیا کردند.
این سخنرانی بخش سوم از رویداد آموزش تاریخ در مکتب آنال است که در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ از طرف سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت) برگزار شد. دیگر بخشهای این رویداد را اینجا ببینید.
داریوش رحمانیان
داریوش رحمانیان کوشککی (زادهٔ ۱۳۴۴ در بروجرد) نویسنده و دانشیار گروه تاریخ دانشگاه تهران است. او مؤلف کتابی تحت عنوان «جنبش مشروطه» است که به عقیده برخی صاحبنظران نگاه معتدلی به نهضت مشروطه دارد. او دوره کارشناسی تاریخ را در دانشگاه تبریز (۱۳۶۸)، دوره کارشناسی ارشد را در دانشگاه شهید بهشتی (۱۳۷۲) و دوره دکتری را در دانشگاه تبریز (۱۳۸۱) گذراند.
وی در حوزهٔ تاریخ معاصر ایران و مسائل نظری تاریخ، پژوهش و تدریس میکند.
(از ویکیپدیا)
سازمان سمت
سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها با نام اختصاری سمت از سال ۱۳۶۴ به عنوان یكی از سازمانهای وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری قعالیت خود را آغاز کرد. ریاست این سازمان را از ابتدا تا کنون دکتر احمد احمدی بر عهده داشته است.
آموزش تاریخ در مکتب آنال
این نشست در تاریخ ۱۲ اسفندماه سال ۱۳۹۷ با برنامهریزی گروه مطالعات تاریخی پژوهشکده تحقیق و توسعه علوم انسانی «سمت» در سالن جلسات این سازمان برگزار شد. در این نشست، داریوش رحمانیان، حسام نقرهچی و محمدجواد عبداللهی سخنرانی کردند. زهیر صیامیان دبیر علمی این نشست بود.