Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
  • Chapters
  • descriptions off, selected
  • captions off, selected

    شب افسانه، شب یلدا

    سفره یلدا

    فرهنگ عشایری یکی از فرهنگ‌های اصلی در ایران است و بسیاری از آداب و رسوم امروزی ما برگرفته از فرهنگ عشیره‌ای و ایلیاتی است. یکی از ویژگی‌های معماری عشایری، معماری متحرک و چادر است. سفره، فضای متحرک نشستن و دور هم بودن در فرهنگ عشایری است که در آیین‌هایی مثل یلدا و نوروز وارد شده است. امروزه بیشتر از مفهوم مادی گستردن سفره، مفهوم معنوی و ذهنی آن است که اهمیت دارد و بیشتر به دور هم جمع شدن حتی به شکل مجازی نزدیک شده است.
    از طرف دیگر محتویات سفره شب یلدا، بسته به اقلیم و فرهنگ می‌تواند متفاوت باشد. در گذشته دانه‌های خشک‌شده به صورت آجیل، نان و هر چه در دسترس بوده، در سفره گذاشته می‌شده است. آنچه در آیین یلدا اهمیت دارد، گرد هم آمدن و گفت‌وگو و قصه‌گویی است و محتویات سفره موضوعی فرعی است.

    این سخنرانی بخشی از نشست شب افسانه، شب یلدا است که در تاریخ  ۱ دی‌ماه سال ۱۳۹۷ در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد. دیگر سخنرانی‌های این نشست را  اینجا ببینید.

    سید احمد محیط طباطبایی

    رئیس ایکوم ایران، تهران‌شناس، پژوهشگر حوزه میراث‌فرهنگی

    پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

    پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، مؤسسه‌ای پژوهشی است که وظیفه تحقیق در علوم انسانی (ادبیات، تاریخ، فلسفه و علوم حکمی، ادیان و معارف دینی، عرفان، زبان‌شناسی، علوم اجتماعی، اقتصاد تطبیقی، علوم سیاسی و ...) و همچنین مطالعه فرهنگ‌های مختلف بشری را به عهده دارد.

    پیوند به وبگاه

    شب افسانه، شب یلدا

    این برنامه در تاریخ ۱ دی‌ماه سال ۱۳۹۷ در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *