بیماریهای دوران باستان
معدن نمک چهرآباد زنجان
معدن نمک چهرآباد در حدود هفتاد کیلومتری شمال غرب زنجان در یک منطقه کوهستانی قرار گرفته است. از اواخر عصر آهن سه، استخراج نمک در این معدن شروع شده و تا سالهای اخیر هم ادامه داشته است. برای اولین بار در سال ۱۳۷۲ با کشف اتفاقی بقایای انسانی معروف به مرد نمکی، باستانشناسی ایران با این محوطه آشنا میشود. در سال ۱۳۸۳ نیز بقایای انسانی دیگری معروف به مرد نمکی شماره دو به صورت تصادفی از این معدن کشف میشود. بعد از آن سه مرد نمکی دیگر هم از معدن به دست آمد.
در این سخنرانی ابوالفضل عالی، سرپرست پروژه پژوهشهای باستانشناختی معدن نمک چهرآباد، پژوهشهایی که تا به حال در مورد مردان نمکی و معدن انجام شده، معرفی میکند.
این سخنرانی، بخش دوم نشست «بیماریهای دوران باستان» است که در تاریخ ۱۶ آذرماه سال ۱۳۹۵ در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. بخش اول این نشست را اینجا و پرسش و پاسخ را اینجا ببینید.
ابوالفضل عالی
سرپرست پروژه پژوهشهای باستانشناختی معدن نمک چهرآباد
خانه اندیشمندان علوم انسانی
خانه اندیشمندان علوم انسانی در سال ۱۳۹۰ تأسیس شد. از آن زمان تاکنون با راهاندازی ۱۳ کارگروه زبان و ادبیات فارسی، فقه و مبانی حقوق، علوم قرآنی، تاریخ و باستانشناسی، علوم سیاسی، فلسفه و منطق، جغرافیا، تربیت بدنی، مدیریت، علوم اجتماعی، اقتصاد، حقوق، روانشناسی و علوم تربیتی تلاش کرده است محیط مناسبی را برای تعامل اندیشمندان علوم انسانی کشور فراهم نماید.
بیماریهای دوران باستان
در این نشست که در تاریخ ۱۶ آذرماه سال ۱۳۹۵ برگزار شد، غلامرضا مولوی و ابوالفضل عالی سخنرانی میکنند. جلسه با پرسش و پاسخ پایان مییابد. خانه اندیشمندان علوم انسانی، برگزارکننده این نشست است.