دوران ناصری؛ بخش اول

از مجموعه نشست‌های شب‌های تهران

دوران ناصری را می‌توان مهم‌ترین دوره تاریخ تهران دانست؛ چرا که این دوره هم طولانی است و هم تحولات آن پرشتاب است. بخشی از تحولات این دوره، مستقیماُ ناشی از عامل تحولات جمعیتی در تهران است. در این دوره حصار صفوی تخریب می‌شود و تهران گسترش پیدا می‌کند. حصار صفوی همان برج و بارویی است که شاه تهماسب صفوی به دور تهران کشید و تا سال ۱۲۸۴ قمری یعنی بیستمین سال سلطنت ناصرالدین شاه، این حصار باقی بود. اما با توجه به افزایش جمعیت تهران، دیگر این مساحت پاسخگوی جمعیت زیاد آن نبود. در نتیجه حصار صفوی تخریب و دارالخلافه ناصری شکل گرفت.

در این سخنرانی به جمعیت تهران در دوره ناصری، عوامل افزاینده و کاهنده جمعیت در این دوره و ترکیب جمعیتی از نظر سنی، جنسی، دینی و … پرداخته می‌شود.

این جلسه به همت گروه چنارستون در تاریخ ۱۲ دی‌ماه سال ۱۳۹۷ برگزار شد. بخش دوم این نشست را اینجا بشنوید.

حمیدرضا حسینی

حمیدرضا حسینی متولد سال ۱۳۵۳، کارشناس ارشد تاریخ از دانشگاه شهید بهشتی و نویسنده بیش از ۲۵ مقاله درباره تهران در مرکز دایرةالمعارف بزرگ اسلامی است. حسینی کتابی با عنوان «راهنمای سفر به استان خراسان رضوی» نگاشته که در سال ۱۳۸۵ منتشر شده است.

چنارستون

چنارستون برگزارکننده برنامه‌های تهرانگردی و ایرانگردی است.

پیوند به وبگاه

دوران ناصری

این نشست یکی از مجموعه نشست‌های شب‌های تهران است که به همت گروه فرهنگی هنری چنارستون برگزار می‌شود. «دوران ناصری» با سخنرانی فرزانه ابراهیم‌زاده، حمیدرضا حسینی و مسعود تاره در تاریخ ۱۲ دی‌ماه سال ۱۳۹۷ برگزار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *