آموزش تاریخ در مکتب آنال؛ رویکرد و روش
بخش اول
در کشور فرانسه نظامهای گوناگونی برای آموزش وجود دارد و مکتب آنال، یکی از این نظامهاست. در این سخنرانی، حسام نقرهچی با اشاره به برخی از واحدهای درسی و سرفصلهای آموزشی، نشان میدهد که چگونه آموزش تاریخ در مکتب آنال، خصلتی فراسیاسی و عمیقاً تمدنی و اجتماعی دارد و این ویژگی چگونه از طریق مواد آموزشی و کتابهای درسی، به دانشآموز و دانشجو منتقل میشود.
این سخنرانی بخش اول از رویداد آموزش تاریخ در مکتب آنال است که در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ از طرف سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت) برگزار شد. دیگر بخشهای این رویداد را اینجا ببینید.
حسام نقرهچی
دانشآموخته ادبیات عام و تطبیقی در مقطع دکتری از دانشگاه سوربن نوول پاریس
سازمان سمت
سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها با نام اختصاری سمت از سال ۱۳۶۴ به عنوان یكی از سازمانهای وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری قعالیت خود را آغاز کرد. ریاست این سازمان را از ابتدا تا کنون دکتر احمد احمدی بر عهده داشته است.
آموزش تاریخ در مکتب آنال
این نشست در تاریخ ۱۲ اسفندماه سال ۱۳۹۷ با برنامهریزی گروه مطالعات تاریخی پژوهشکده تحقیق و توسعه علوم انسانی «سمت» در سالن جلسات این سازمان برگزار شد. در این نشست، داریوش رحمانیان، حسام نقرهچی و محمدجواد عبداللهی سخنرانی کردند. زهیر صیامیان دبیر علمی این نشست بود.