تولد طهران؛ بخش دوم

تهران از منظر تحولات جغرافیایی

از اوایل دوره ناصرالدین‌شاه تحت تأثیر مدرنیسم توجه بیشتری به شهر تهران و ایران معطوف می‌گردد. بخشی از این مدرنیسم، به مدرسه دارالفنون مربوط می‌شود که ورود معلمان اروپایی را به ایران فراهم می‌کند و از این طریق علوم مدرن زمان وارد ایران می‌شود. یکی از این علوم نقشه‌برداری مدرن است. بعدها نقشه‌هایی که توسط دانش‌آموختگان دارالفنون ترسیم می‌شود، جزء اسناد تاریخی مهم ایران محسوب می‌شود. سخنرانی پیش رو در مورد گسترش جغرافیایی تهران بر اساس نقشه‌ها از دوره محمدشاه قاجار تا دوره پهلوی اول است.

این سخنرانی، بخش دوم نشست تولد طهران است که به مناسب روز تهران و در تاریخ ۱۶ مهرماه سال ۱۳۹۷ برگزار شد. «تولد طهران» از مجموعه نشست‌های شب‌های تهران است و به همت آرش صابری‌نیا در خانه‌موزه شهید مدرس با همکاری گروه فرهنگی گردشگری چنارستون برگزار می‌گردد. سخنرانی‌های دیگر این برنامه را اینجا ببینید.

 

 

رضا شیرازیان

رضا شیرازیان متولد سال ۱۳۵۴ است. او کارشناس عمران و کارشناس ارشد مرمت و احیای بناها و محوطه‌های تاریخی است. کتاب‌های «تهران‌نگاری؛ بانک نقشه‌ها و عناوین مکانی تهران قدیم» و «اطلس تهران قدیم» حاصل پژوهش‌های شیرازیان است.

پیوند به وبگاه

چنارستون

چنارستون برگزارکننده برنامه‌های تهرانگردی و ایرانگردی است.

پیوند به وبگاه

موزه شهید مدرس

خانه‌موزه شهید مدرس در منطقه ۱۲ تهران و در محله سرچشمه قرار گرفته است. عمارت این موزه، محل زندگی شهید مدرس بوده است.

تولد طهران

این نشست یکی از مجموعه نشست‌های شب‌های تهران است که به همت خانه‌موزه شهید مدرس و گروه فرهنگی هنری چنارستون برگزار می‌شود. تولد طهران به مناسبت روز تهران با سخنرانی علی‌کرم همدانی، رضا شیرازیان و حمیدرضا حسینی در تاریخ ۱۶ مهرماه سال ۱۳۹۷ برگزار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *