نقد و بررسی کتاب «درباره‌ی تجدد ادبی»

با حضور داریوش رحمانیان

نشست نقد و بررسی کتاب «درباره‌ی تجدد ادبی» در مرکز فرهنگی شهر کتاب در ۱۶ خردادماه سال ۱۴۰۲ برگزار شد. در این نشست داریوش رحمانیان، بهرام پروین گنابادی، کامیار عابدی و عیسی اَمَن‌خانی (نویسنده کتاب مذکور) سخنرانی کردند.

این فایل صوتی به بخش سخنرانی داریوش رحمانیان اختصاص دارد. وی از رویکرد انتقادی خود نسبت به روایت‌های تاریخی آغاز می‌کند و از مصیبت‌هایی که کلان‌روایت‌ها و کلیشه‌ها بر سر مردم آورده‌اند، می‌گوید.
در ادامه، رحمانیان کتاب «درباره‌ی تجدد ادبی» را از حیث رساله‌هایی که در اختیار مخاطب می‌گذارد، سودمند تلقی می‌کند و معتقد است اَمَن‌خانی با این کتاب کار را بر پژوهش‌گر آسان نموده است. هرچند که از حیث روش‌شناسی، چهارچوب مفهومی و نظریه‌ای، ضعف‌هایی در کتاب وجود دارد؛ از جمله عدم پرداختن به تاریخ پیدایش رمان در زبان فارسی، اشاره‌ی کوتاه و گذرا به احمد کسروی، غیبت کسانی چون محمود هومن، مجید یکتایی، ذبیح بهروز و پیروانش و از این‌دست به این کتاب لطمه زده است.

داریوش رحمانیان

داریوش رحمانیان کوشککی (زادهٔ ۱۳۴۴ در بروجرد) نویسنده و دانشیار گروه تاریخ دانشگاه تهران است. او مؤلف کتابی تحت عنوان «جنبش مشروطه» است که به عقیده برخی صاحبنظران نگاه معتدلی به نهضت مشروطه دارد. او دوره کارشناسی تاریخ را در دانشگاه تبریز (۱۳۶۸)، دوره کارشناسی ارشد را در دانشگاه شهید بهشتی (۱۳۷۲) و دوره دکتری را در دانشگاه تبریز (۱۳۸۱) گذراند.

وی در حوزهٔ تاریخ معاصر ایران و مسائل نظری تاریخ، پژوهش و تدریس می‌کند.

(از ویکی‌پدیا)

پیوند به وبگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *