نقد و بررسی کتاب جامع الافکار و ناقد الانظار
از سلسله نشستهای مرکز پژوهشی میراث مکتوب
کتاب جامع الافکار و ناقد الانظار چنان که از نامش پيداست، جمع آراء و افکار متکلمان و فلاسفه گذشته و نقد آنهاست . نراقی این اثر را در نهایت بسط و به دور از ایجاز فراهم آورده است. این کتاب اگرچه تکنگاری است، اما از نظر سبک تدوین حتی در آثار خود نراقی منحصر به فرد و بیبدیل است. این کتاب در سال ۱۱۹۳ هجری قمری و در سالهای اوج اقتدار علمی و توان نویسندگی مؤلف خلق شد. نشستِ پیش رو به نقد و بررسی و تشریح اهمیت کتاب جامع الافکار و ناقد الانظار به قلم محمدمهدی نراقی و تصحيح مجيد هادیزاده میپردازد.
این سخنرانی، سی و پنجمین نشست از سلسله نشستهای مرکز پژوهشی میراث مکتوب است که در تاریخ ۱۱ مهر ۱۳۸۴ برگزار گردید.
(متن، برگرفته از مقاله فاطمه رحیمی در روزنامه آنلاین جام جم به تاریخ ۱۳ مهر ۱۳۸۴ است)
علی صدرایی خویی
علی صدرایی خوی در سال ۱۳۴۲ در خوی به دنیا آمد. او پس از اخذ مدرک دیپلم وارد حوزه علمیه خوی شد و یک سال بعد به حوزه علمیه قم رفت. از آثار او در زمینه فلسفه و عرفان میتوان به «رسایل فارسی میرزا حسن لاهیجی» و «تصحیح رساله حسن دل» اشاره کرد.
نجفقلی حبیبی
نجفقلی حبیبی متولد سال ۱۳۲۰ در خوانسار است. او عضو شورای بازنگری قانون اساسی در سال ۱۳۶۸ و از سال ۱۳۷۶ تا سال ۱۳۸۴ رئیس دانشگاه علامه طباطبایی بود. حبیبی پژوهشگر فلسفه اسلامی است و کتابهای متعددی در حوزه فلسفه نگاشته است.
مرکز پژوهشی میراث مکتوب
مرکز پژوهشی میراث مکتوب در سال ۱۳۷۲ به قصد حمایت از کوششهای پژوهشگران و مصححان و احیا و انتشار مهمترین آثار مکتوب فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی با نام «دفتر نشر میراث مکتوب» با کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد. پس از یک دهه فعالیت، مؤسسه نخست به «مرکز نشر میراث مکتوب» و سپس در سال ۱۳۸۴ با دریافت مجوز سه گروه پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به «مرکز پژوهشی میراث مکتوب» تغییر نام داد و علاوه بر کار نشر به کار پژوهشی نیز روی آورد.
نشست سی و پنجم از سلسله نشستهای مرکز پژوهشی میراث مکتوب
سی و پنجمین نشست از سلسله نشستهای مرکز پژوهشی میراث مکتوب به نقد و بررسی کتاب جامعالافکار و ناقدالانظار اختصاص دارد. این نشست در تاریخ ۱۱ مهرماه سال ۱۳۸۴ برگزار گردید.