دانش‌‌پژوهی بر پایه‌ تاریخ‌ بغداد خطیب‌ بغدادی

از سلسله نشست‌های مرکز پژوهشی میراث مکتوب

یکی از مهم‌ترین کتاب‌های به جا مانده از قرن پنجم، کتاب «تاریخ بغداد» است. تاریخ بغداد شرح‌ حال عالمان و اندیشمندانی است که سروکاری با بغداد داشته‌اند. اهمیت این کتاب در این است که از گزارش‌های پراکنده‌ شرح حال عالمان با نظام آموزش و پرورش آن دوران آشنا می‌شویم. منیرالدین احمد دانشجوی دکتری پاکستانی پایان‌نامه‌ دکتری خود را که اکنون با نام کتاب «نهاد آموزش اسلامی» منتشر شده، با رویکرد عمده به کتاب تاریخ بغداد تنظیم نموده‌ است. این سخنرانی به نقد و بررسی کتاب نهاد آموزش اسلامی اختصاص دارد.

در این جلسه علاوه بر دکتر ایرانی (مدیر عامل مرکز پژوهشی میراث مکتوب)، محمدحسین ساکت، علی بهرامیان و محمدکاظم رحمتی نیز سخنرانی کردند.

این نشست،سی و دومین نشست از سلسله نشست‌های مرکز پژوهشی میراث مکتوب است که در تاریخ ۱۰ امرداد ۱۳۸۴ برگزار گردید.

اکبر ایرانی

اكبر ایرانی قمی،‌ مدیر عامل مرکز پژوهشی میراث مکتوب از ابتدای تأسیس این مرکز است. وی متولد سال ۱۳۴۱ در شهر قم‌ و فارغ‌التحصیل رشته الهيات‌ و معارف‌ اسلامي از دانشگاه‌ امام‌ صادق (ع‌) است. او دكترای فلسفه از دانشگاه‌ بين‌المللی علوم‌ اسلامی لندن دارد.

علی بهرامیان

علی بهرامیان عضو هیئت علمی مرکز دایرةالمعارف بزرگ اسلامی و پژوهشگر تاریخ صدر اسلام است. وی معاون بخش تاریخ دائرةالمعارف بزرگ و مدیر تاریخ دانشنامه ایران بوده و هم‌اکنون مدیریت بخش فهرستواره کتاب‌های فارسی را برعهده دارد.

محمد حسین ساکت

محمدحسین ساکت متولد سال ۱۳۲۶ در شهر تربت حیدریه است. او کارشناسی خود را در رشته حقوق در دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد را در گرایش حقوق تجارت بین‌الملل در دانشگاه مك گیل كانادا گذرانده است. همچنین در رشته اسلام‌شناسی نیز سابقه تحصیل و فعالیت دارد. از مهم‌ترین کتاب‌های وی می‌توان به «دادرسی در حقوق اسلامی»، «تاریخ آموزش در اسلام» و «درباره شاهنامه و فردوسی» اشاره کرد.

محمدکاظم رحمتی

محمدکاظم رحمتی متولد سال ۱۳۵۵، پژوهشگر و عضو هیئت علمی گروه قرآن و حدیث دانشنامۀ جهان اسلام است.

مرکز پژوهشی میراث مکتوب

مرکز پژوهشی میراث مکتوب در سال ۱۳۷۲ به قصد حمایت از کوشش‌های پژوهشگران و مصححان و احیا و انتشار مهم‌ترین آثار مکتوب فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی با نام «دفتر نشر میراث مکتوب» با کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد. پس از یک دهه فعالیت، مؤسسه نخست به «مرکز نشر میراث مکتوب» و سپس در سال ۱۳۸۴ با دریافت مجوز سه گروه پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به «مرکز پژوهشی میراث مکتوب» تغییر نام داد و علاوه بر کار نشر به کار پژوهشی نیز روی آورد.

پیوند به وبگاه

نشست سی و دوم از سلسله نشست‌های مرکز پژوهشی میراث مکتوب

سی و دومین نشست از سلسله نشست‌های مرکز پژوهشی میراث مکتوب به نقد و بررسی کتاب نهاد آموزش اسلامی اختصاص دارد. عنوان این سخنرانی «دانش‌پژوهی بر پایه تاریخ بغداد خطیب بغدادی» است. این نشست در تاریخ ۱۰ مرداد سال ۱۳۸۴ برگزار گردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *