گلچین شاهکارهای خوشنویسی ایران
از سلسله سخنرانیهای نشست دوم همایش «علوم انسانی دیجیتال و تاریخ هنر: قابلیتها، راهبردها، چشماندازها»
با عنوان «ديجيتالسازى ميراث: فهرستها، آرشيوها، گلچينها»
در این سخنرانی حمیدرضا قلیچ خانی به معرفی پایگاه «گلچین شاهکارهای خوشنویسی ایران» میپردازد. دیجیتال کردن آثار خوشنویسی و در دسترس همگان قرار دادن از دغدغههای اصلی این پایگاه است، هدف مجموعه طراحی وبگاهی سه زبانه بود که تا کنون دو بخش فارسی و انگلیسی آن راهاندازی شده است. در فاز نخست ۲۵ خوشنویس از ابنوراق تا عمادالکتاب را معرفی و از هر یک چهار اثر در سایت قرار گرفته بود و در مراحل بعدی به تکمیل و افزودن اطلاعات پرداخته شده است. آثار با کیفیتی بالا اسکن شده و در مورد بخشهای مختلف آن در سایت اطلاعات تکمیلی چون جمله توضیح درباره تزیینات و سایر هنرمندان دخیل در خلق داده شده است.
این سخنرانی از سلسله سخنرانیهای نخستین همایش «تاریخ هنر دیجیتال: گرهگشاییها و فروبستگیها» است که در اسفندماه سال ۱۴۰۳ توسط نوروزگان در موزه ملی ملک برگزار شد.

حمیدرضا قلیچخانی
حمیدرضا قلیچ خانی متولد ۱۳۴۷ خوشنویس، پژوهشگر و فارغ التحصیل دکتری از دانشگاه دهلی است. تاکنون کتابهای فرهنگ واژگان و اصطلاحات خوشنویسی، رسالاتی در خوشنویسی و هنرهای وابسته، تصحیح انتقادی دیوان فروغی بسطامی، تصحیح انتقادی دیوان نرگسی ابهری، تصحیح انتقادی دیوان حسن سجزی دهلوی، اصطلاحات نسخهپردازی در دیوان بیدل دهلوی (دهلی نو)، آدابالمشق از باباشاه اصفهانی (نسخۀ دانشگاه پنجاب لاهور)، درآمدی بر خوشنویسی ایرانی، زرافشان «فرهنگ ترکیبات و اصطلاحات خوشنویسی کتابآرایی و نسخهپردازی در شعر فارسی»، کاتبان شاهنامه و ... و همچنین گردآوری کاملترین آرشیو کتابها و مقالات تخصصی خوشنویسی (به زبانهای فارسی، انگلیسی، عربی و اردو)، تصاویر کتیبههای ایران، هندوستان، افغانستان، ترکیه و شاهکارهای نسخههای خطّی، مرقعات و قطعات خوشنویسان ایران، بخشی از تالیفات و گردآوریهای او است.

کتابخانه و موزه ملی ملک
مجموعه کتابخانه و موزه ملی ملک با دارا بودن بیش ۱۹ هزار عنوان نسخه و رساله خطی، یکی از بزرگترین گنجینههای نسخههای خطی در ایران به شمار میرود که بخشی بزرگ از این آثار در زمره نفایس فرهنگی و از ارزشمندترین منابع نوشتاری موجود هستند.

موسسه حامی علوم انسانی
موسسه حامی علوم انسانی یک سازمان مردمنهاد و غیرانتفاعی است که در جهت ارتقای جایگاه علوم انسانی و اجتماعی در کشور فعالیت میکند. این موسسه با حمایت مالی از نخبگان علوم انسانی، معرفی جامع رشتههای این حوزه، فراهمسازی دسترسی به دانش روز دنیا، و تسهیل بازگشت و بهکارگیری دانشآموختگان برجسته، در تلاش است تا استعدادهای علوم انسانی را شکوفا کرده و به توسعه پایدار کشور کمک کند.

نوروزگان
«نوروزگان» به عنوان یک شبکه علمی، کاوش در جنبههای چندوجهی سرزمین نوروز را تسهیل میکند. این شبکه در پی تقویت گفتگوهایی است که از مرزهای سیاسی فراتر میرود و گفتمانی را پرورش میدهد که به طور مساوی همه مناطق سرزمین نوروز را در بر میگیرد. نوروزگان با احترام به حاکمیت و سنتهای هر ملت، به عنوان یک نهاد مستقل فعالیت میکند و متعهد به آشکار کردن شبکه پیچیدهای از ارتباطات و تبادلات فرهنگی است که این مناطق را به هم پیوند میدهد.

نخستین همایش بینالمللی علوم انسانی دیجیتال و تاریخ هنر: قابلیتها، راهبردها، چشماندازها
هدف نوروزگان از برگزاری این همایش فراهم کردن فرصتی برای طرح اهمیت این موضوع و همچنین چگونگی بهرهمندی نظاممند از پروژههای آن و انجام پروژههای تازه بوده است.
علوم انسانی دیجیتال، به رغم رونق جهانی و چشماندازهای امیدبخش آن، در ایران و به ویژه در دانشگاهها چندان مورد توجه نبوده و منابع و پروژههای فارسیزبان بهویژه در تاریخ هنر انگشتشمار است. برنامهی این همایش دعوت از صاحبنظران بینالمللی و شاخص این حوزه و همچنین گروهها و مؤسسات تحقیقاتیِ واجد تجربهی عملی در آن با هدف بهرهمندی از دانش بینالمللی و آگاهی از تجربیات ملی و جهانی است. محتوای همایش فرصتهای تازهای را آشکار میکند که از همکاری متخصصان این حوزهها فراهم میآید، فرصتهایی برای راهاندازی پروژههای تازه و روزآمد کردن تاریخ هنر در ایران. مجموعه این نشستها در اسفندماه ۱۴۰۳ در محل موزه ملی ملک برگزار شد