موزه دوستدار کودک

موزه، کودک، آموزش

به اعتقاد متخصصان موزه‌داری، موزه‌ها صرفاً محل نگهداری و نمایش اشیاء نیستند. بلکه مکانی برای آموزش، پژوهش و تفریح محسوب می‌شوند. بررسی تاریخ موزه‌ها در ایران بیانگر این است که موزه‌ها کمترین توجه را به کودکان و نوجوانان داشته‌اند. سهم کودک از میراث فرهنگی عمدتاً به روز جهانی کودک محدود شده و با پایان‌یافتن این مناسبت، کودک نیز به فراموشی سپرده می‌شود. در حالی که موزه‌ها باید شرایطی را فراهم کنند که کودکان با آنها آشتی کنند.

در ادامه سخنرانی، به تجربه‌های موزه‌ها در حوزه کودک در داخل ایران و خارج از ایران پرداخته می‌شود.

این سخنرانی که بخش سوم نشست موزه، کودک و آموزش است، در تاریخ ۲۱ مهرماه ۱۳۹۴ در موزه ملی ایران برگزار گردید. بخش اول نشست را اینجا و بخش دوم نشست را اینجا ببینید.

زهرا قلمکار

زهرا قلم‌کار از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۰ راهنمای موزه ملی ایران (موزه ایران باستان و موزه دوران اسلامی ) بوده و از آن پس تا اردیبهشت سال ۱۳۹۴ به عنوان امین اموال فرهنگی تاریخی و موزه‌دار ارشد موزه آبگینه مشغول گردید. البته درسال ۱۳۸۱ با حفظ سمت برای مدتی سرپرست موقت موزه آبگینه شد.

او دانش‌آموخته رشته راهنمای موزه (موزه‌داری) در مقطع کاردانی و رشته مدیریت و برنامه‌ریزی آموزشی در مقطع کارشناسی و رشته مدیریت آموزشی در مقطع کارشناسی ارشد است. پایان‌نامه ارشد وی با عنوان "نقش موزه در تحکیم هویت ملی دانش‌آموزان " می‌باشد. قلم‌کار از خردادماه ۱۳۹۴ به سمت سرپرست دفتر کودک و نوجوان موزه ملی ایران منصوب گردید.

موزه ملی ایران

موزه ملی ايران با قدمتی بيش از هفتاد سال، با دارا بودن سیصد هزار شیء و زيربنايی بيش از بیست هزار مترمربع، بزرگ‌ترين موزه باستان‌شناسی و تاريخ ايران است. این موزه از نظر حجم، تنوع و كيفيت آثار، از موزه‌های معتبر جهان محسوب می‌شود. موزه ملی در فرهنگ موزه‌داری ايران، موزه مادر به شمار می‌رود.

پیوند به وبگاه

نشست موزه، کودک، آموزش

این نشست اولین نشست تخصصی در زمینه کودک و موزه است که در تاریخ ۲۱ مهرماه سال ۱۳۹۴ از طرف موزه ملی ایران و به مناسبت روز جهانی کودک برگزار گردید.

  1. فریماه تابعی گفت:

    سلام ، بسیار خرسندشدم از شنیدن این خبر که برای کودک ونوجوان در موزه ملی کشور مان جایی اختصاص داده شده است که میتو اند بسیاری ازمسائل آموزش را تسهیل نماید امیدوارم درپیشبرد این امر موفق و برقرار باشید

  2. اردشیرپژوهشی گفت:

    خسته نباشید…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *