بایستههای فیلترینگ اینترنت در نظام بینالمللی حقوق بشر
درباره فیلترینگ اینترنت
در این سخنرانی دکتر امیر مقامی -دانشآموخته رشته حقوق بینالملل عمومی- بر اصول آزادی بیان، قانونی بودن، ضروری بودن و تفسیر مضیق محدودیتهای آزادی بیان و اطلاعات تأکید میکند. سپس به این نکته اشاره میکند که مسائلی همچون هتک حرمت و حیثیت اشخاص، جرائم علیه مالکیت، محتوای مخربِ شخصیت اخلاقی کودکان، ترغیب به جرائم بینالمللی از جمله نفرتپراکنی به منظور نسلکشی و محتوای علیه امنیت ملی و اخلاق عمومی از جمله محدودیتهای مشروع آزادی بیان و اطلاعات در حقوق بینالملل هستند. پس از آن به بیان اصول شکلی حاکم بر فیلترینگ پرداخته و اصول تفکیکپذیری و تناسب را از اصول حقوقی قابل اعمال در این زمینه میداند. به اعتقاد وی، فیلترینگ باید آخرین اقدام و متناسب با محتوای مجرمانه باشد و اقداماتی مثل تذکر و اخطار برای حذف مطالب، قبل از آن انجام شده باشد. همچنین فیلترینگ نباید محتوای مجاور محتوای مجرمانه را در برگیرد.
این سخنرانی در تاریخ ۲۹ آبانماه سال ۱۳۹۳ از طرف گروه حقوق دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی برگزار گردید.
امیر مقامی
امیر مقامی دانشآموخته رشته حقوق بینالملل عمومی در دانشگاه تهران و در مقطع دکتری است. او عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه یزد است.
گروه حقوق دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی
مؤسسه آموزش عالی شهید اشرفی اصفهانی در سال ۱۳۷۴ راهاندازی شد و از همان سال اقدام به پذیرش دانشجو در رشته حقوق نمود. این مؤسسه از تیرماه سال ۱۳۹۳ با مجوز وزارت علوم به «دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی» تغییر نام یافت.
گروه حقوق و فقه و حقوق اسلامی در رشتههای زیر فعال است:
دوره کارشناسی: رشته حقوق و رشته فقه و حقوق اسلامی؛ دوره کارشناسی ارشد: حقوق جزا و جرمشناسی (از سال ۱۳۸۴)، حقوق بینالملل (از سال ۱۳۸۷)، حقوق خصوصی (از سال ۱۳۹۰)، فقه و حقوق اسلامی.
اصل تفکیکپذیری را دلبخواهی و در موارد اندکی اعمال میکنند. مثلا در مورد ویکیپدیا این اصل را اعمال میکنند.