میراث عیلامیان به هخامنشیان
گذر از پادشاهی عیلام به شاهنشاهی هخامنشی
دوران هخامنشیان یکی از دورههای درخشان تاریخ ایران است، اما میراثی که عیلامیان برای هخامنشیان به جا گذاشتهاند، قابل توجه است. اطلاعات ما در مورد تاریخ عیلام جسته و گریخته است. زیرا مدارک مکتوب ما از عیلام محدودند. دو محوطه عیلامی شوش (پایتخت فرودست یا دشتی) و محوطه انشان یا تل ملیان امروزی (پایتخت کوهستانی عیلامیها) محوطههایی هستند که بیشترین مدارک را در مورد عیلامیان در اختیار ما گذاشتهاند. در این سخنرانی به تأثیری که عیلامیان بر هخامنشیان گذاشتهاند، پرداخته میشود و برنامه با پرسش و پاسخ به پایان میرسد.
این سخنرانی که در تاریخ ۱۱ آذرماه سال ۱۳۹۶ در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، بخش دوم رویداد «گذر از پادشاهی عیلام به شاهنشاهی هخامنشی» است. بخش اول با سخنرانی محمدتقی عطایی را اینجا ببینید.
کامیار عبدی
کامیار عبدی در سال ۱۳۴۸ در تبریز به دنیا آمد. او دانشآموختۀ کارشناسی و کارشناسی ارشد باستانشناسی از دانشگاه تهران، دانشآموختۀ کارشناسی ارشد زبانها و تمدنهای باستانی شرق نزدیک (Near Eastern Languages and Civilizations) از مؤسسۀ شرقی (Oriental Institute) دانشگاه شیگاگو و دانشآموختۀ دکتری انسانشناسی از دانشگاه میشیگان است. او مدتی در کالج دارتموت در ایالات متحده به تدریس پرداخت. پس از بازگشت به ایران تدریس در دانشگاه آزاد، واحد علوم و تحقیقات را آغاز کرد و در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی مشغول به پژوهش شد.
از عبدی مقالات پرشماری در نشریات تخصصی بینالمللی و داخلی منتشر شده که عموماً در روشن ساختن پارهای پرسشهای باستانشناسی عصر مس و سنگ و آغاز دوره تاریخی ایران بسیار مؤثر بوده است. وی همچنین تاکنون چند کتاب منتشر کرده که از جمله آنها جشننامۀ ویلیام سامنر با نام ذوقورزانۀ «یکی بود یکی نبود» است. او سردبیر مجلۀ باستانشناسی و تاریخ (مرکز نشر دانشگاهی) و نیز مجلۀ بینالمللی انجمن علمی باستانشناسی ایران (International Journal of the Society of Iranian Archaeologists) است. وی از سال ۱۳۸۸ تاکنون عضو گروه تخصصی واژهگزینی باستانشناسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز هست.
علائق پژوهشی عبدی تحولات حد فاصل آغاز روستانشینی و تولید مواد غذایی و تغییرات اجتماعی و اقتصادی مرتبط به آن (حدود ۸۰۰۰ ق.م.) تا ظهور قدرتهای سیاسی در اوایل عصر مسوسنگ (تمرکز بر حوالی ۳۵۰۰ ق.م.) است. تشکیل نخستین شاهنشاهیهای ایرانی در هزارۀ یکم ق.م. تا ظهور اسلام در قرن هفتم میلادی، خصوصاً دورۀ ماد و هخامنشی از دیگر زمینههای تحقیقاتی اوست.
کامیار عبدی پژوهشها، کاوشها و بررسیهای میدانی چندی را در کارنامۀ حرفهای خود دارد مانند: بررسی در دشت اسلامآباد، کاوش چغاگاوانه، کاوش ملیان و کاوش زیویه.
خانه اندیشمندان علوم انسانی
خانه اندیشمندان علوم انسانی در سال ۱۳۹۰ تأسیس شد. از آن زمان تاکنون با راهاندازی ۱۳ کارگروه زبان و ادبیات فارسی، فقه و مبانی حقوق، علوم قرآنی، تاریخ و باستانشناسی، علوم سیاسی، فلسفه و منطق، جغرافیا، تربیت بدنی، مدیریت، علوم اجتماعی، اقتصاد، حقوق، روانشناسی و علوم تربیتی تلاش کرده است محیط مناسبی را برای تعامل اندیشمندان علوم انسانی کشور فراهم نماید.
گذر از پادشاهی عیلام به شاهنشاهی هخامنشی
این برنامه با سخنرانی کامیار عبدی و محمدتقی عطایی در تاریخ ۱۱ آذرماه سال ۱۳۹۶ در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
با سلام –
درباره ادامه وجود ایلامی ها خواستم عرض کنم که همانگونه که میدانیم انها با نام هوجا بودند و ادامه وجودشان را تا قرن چهارم هجری میتوان در عراق و خوزستان به شکل متمرکز و قومی دید طبق گزارشهای تاریخی انها بجز زبان پارسی به زبان خودشان نیز حرف میزدند درباره قیافه انها و اخلاق و اداب و رسومشان نیز سخن امده حتی تا قرن هشتم نیز گاهی سخن امده است ولی پس از ان محو شده اند
عالی بود
واقعغ استفاده کردیم