حق بر محیط زیست سالم
نقش جامعه حقوقی در حل بحرانهای زیستمحیطی
در این نشست محمد درویش به برخی از بحرانهای زیستمحیطی کشور و سوء مدیریتهای حاکم بر حوزه مسائل محیط زیست میپردازد. از دیدگاه وی یکی از لکنتهای جدی که همیشه در حوزه محیط زیست وجود داشته، غیبت پشتوانههای حقوقی برای مطالباتی بوده که کنشگران محیط زیست در طول چند دهه مطرح کردهاند. درویش با ذکر مصادیقی از هزاران معضل زیستمحیطی در ایران تصریح میکند که این معضلات یک روزه به وجود نیامدهاند و نتیجه مدیریت نادرستی است که به طور سیستماتیک به محیط زیست کشور بیتوجه است.
این سخنرانی در نشست عمومی «حقِ بر محیط زیست سالم» در تاریخ ۶ آبان ۱۳۹۷ در کانون وکلای دادگستری مرکز ارائه شده است. بخش دوم این نشست را با سخنرانی محمدرضا عظیمی اینجا ببینید.
محمد درویش
محمد درویش، در بهمنماه سال ۱۳۴۴ در تهران به دنیا آمد. او دانشآموخته رشته مهندسی مرتع و آبخیزداری از دانشگاه تهران و دارای کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی است. وی در دو دوره مدیر کل دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست بود. درویش هماکنون عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور است.
کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری مرکز
کانون وکلای دادگستری به عنوان قدیمیترین سازمان مردمنهاد ایرانی، مؤسسهای است مستقل و دارای شخصیت حقوقی که در مقر هر دادگاه استان تشکیل میشود. این نهاد به موجب لایحه استقلال کانون وکلا در سال ۱۳۳۱ به عنوان نهادی با شخصیت حقوقی مستقل از حکومت به وجود آمد، هرچند پیش از آن هم موجودیت داشت. اکنون به موجب مصوبات هیأت مدیره در کانون وکلای مرکز ۲۴ کمیسیون تخصصی مرکب از وکلای پایه یک دادگستری وجود دارد. یکی از این کمیسیونها کمیسیون حقوق بشر است که ۱۶ عضو دارد و هدف اصلی آن ترویج و تشویق احترام به حقوق بشر و پایش موارد نقض حقوق بشر است.
نشست حق بر محیط زیست سالم
نشست حق بر محیط زیست سالم، به بحرانها، چالشها و راهحلهایی برای ایجاد محیط زیست سالم میپردازد. محمد درویش و محمدرضا عظیمی در این نشست سخنرانی کردهاند. این نشست در تاریخ ۶ آبانماه سال ۱۳۹۷ برگزار شد. کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری مرکز، برگزارکننده این برنامه است.