نقد و بررسی سه شرح نهج‌البلاغه

از سلسله نشست‌های مرکز پژوهشی میراث مکتوب

این سخنرانی با موضوع سير تاريخي‌ شروح‌ نهج‌البلاغه‌ و مقايسه اجمالی آنها آغاز می‌شود. سيدرضی به‌ عنوان‌ نخستين‌ شارح‌ نهج‌البلاغه‌ معرفی می‌گردد. در ادامه‌ به‌ برخي‌ از ويژگی‌ها و كاستي‌های شرح‌ نهج‌البلاغه‌ ابن‌ الحديد پرداخته‌ و در پايان‌ به‌ شرح‌ نهج‌البلاغه‌ نواب‌ لاهيجي‌، ويژگي‌هاي‌ ادبي‌ آن‌، شيوه‌ مؤلف‌ در شرح‌، اسلوب‌ تصحيح‌ و اهمیت متن نهج‌البلاغه که در اختیار نواب لاهیجی بوده، اشاره‌ می‌شود.

در این جلسه علاوه بر دکتر ایرانی (مدیر عامل مرکز پژوهشی میراث مکتوب)، دکتر عزیز‌الله جوینی و دکتر سید محمدمهدی جعفری نیز سخنرانی کردند.

این نشست بیست و یکمین نشست از سلسله نشست‌های مرکز پژوهشی میراث مکتوب است که در تاریخ ۴ آبان سال ۱۳۸۳ برگزار گردید.

 

 

سید محمدمهدی جعفری

سیدمحمدمهدی جعفری متولد سال ۱۳۱۸ در دشتستان، نویسنده، مترجم، پژوهشگر متون دینی و استاد بازنشسته دانشگاه شیراز است. از تألیفات وی می‌توان به «آموزش نهج‌البلاغه» اشاره کرد که انتشارات امیرکبیر به چاپ رسانده، همچنین تصحیح «شرح نهج‎البلاغه میرزا محمد باقر نواب لاهیجی» که مرکز پژوهشی میراث مکتوب منتشر کرده است.

عزیز‌الله جوینی

عزیز‌الله جوینی زاده ۱۳۰۴ و در گذشته به سال ۱۳۹۱ مصحح، نسخه‌شناس، پژوهشگر و استاد ادبیات دانشگاه تهران است. از مهم‌ترین کتاب‌های او می‌توان به تصحیح و شرح فرهنگ مجموعه الفرس، تصحیح مفردات قرآن، تصحیح تفسیر نسفی، تصحیح فرهنگ مصادره اللغله و تصحیح نهج‌البلاغه اشاره کرد.

مرکز پژوهشی میراث مکتوب

مرکز پژوهشی میراث مکتوب در سال ۱۳۷۲ به قصد حمایت از کوشش‌های پژوهشگران و مصححان و احیا و انتشار مهم‌ترین آثار مکتوب فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی با نام «دفتر نشر میراث مکتوب» با کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد. پس از یک دهه فعالیت، مؤسسه نخست به «مرکز نشر میراث مکتوب» و سپس در سال ۱۳۸۴ با دریافت مجوز سه گروه پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به «مرکز پژوهشی میراث مکتوب» تغییر نام داد و علاوه بر کار نشر به کار پژوهشی نیز روی آورد.

پیوند به وبگاه

نشست بیست و یکم از سلسله نشست‌های مرکز پژوهشی میراث مکتوب

بیست و یکمین نشست از سلسله نشست‌های مرکز پژوهشی میراث مکتوب به نقد و بررسی سه شرح نهج‌البلاغه اختصاص دارد.

این نشست در تاریخ ۴ آبان‌ماه سال ۱۳۸۳ برگزار گردید.

  1. jjjjjjj گفت:

    با سلام
    من در مورد ویژگیهای شرح نهج البلاغه نواب لاهیجی اطلاعاتی میخواستم
    ممنون میشم کمکم کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *