جایگاه و اثر موزه در شکلگیری هویت فرهنگی
موزه، کودک و آموزش
بدون شناخت گذشته، حرکت به سوی آینده و داشتن تصویری منطقی از روزگار کنونی ممکن نیست. موزهها گنج تاریخ و موجودیت انسان هستند و باید دسترسی مردم به ویژه کودکان را به موزهها آسانتر نمود. اگر مردم به دیدن موزهها نمیروند، موزهها را به میان مردم ببریم.
این سخنرانی که بخش اول نشست موزه، کودک و آموزش است، در تاریخ ۲۱ مهرماه ۱۳۹۴ در موزه ملی ایران برگزار گردید. بخش دوم نشست را اینجا ببینید.
بهرام کلهرنیا
بهرام كلهرنيا متولد سال ۱۳۳۱ در كرمانشاه است. تحصيلات كارشناسی و كارشناسی ارشد وی به ترتيب در رشتههای طراحی و پيكرهسازی و گرافيك و تصويرسازی است.
وي از سال ۱۳۵۱ در حوزه طراحی گرافيك و هنر مشغول تدريس و فعاليت بوده و در حال حاضر عضو هیئت علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد تهران و دانشکده صدا و سیما است.
علاوه بر اين وی دبیر و عضو هیئت مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، عضو شورای تألیف كتابهای گرافیك دانشگاه جامع علمی كاربردی و همچنين مشاور و مدير هنری ـ پژوهشی در چندين وزارتخانه از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت نفت است.
كلهرنيا اكنون در حال تهیه یک مجموعه مستند درباره تاریخ و فرهنگ ایران برای صدا و سیما است که با نگاهی نو به جنبههای کمتر شناختهشده فرهنگ و باستانشناسی ایران (ایران فرهنگی) میپردازد. از بخشهای آماده شده آن میتوان به «خط کوفی و ارزش بصری و فرهنگی آن» و «نقوش طاق بستان» اشاره كرد.
انجمن طراحان گرافیک كرمانشاه در سال ۱۳۹۰ تندیس سرو مرداد را به پاس تلاشهای بهرام کلهرنیا در نشر و توسعه هنر گرافیک به ایشان اهدا كرد.
موزه ملی ایران
موزه ملی ايران با قدمتی بيش از هفتاد سال، با دارا بودن سیصد هزار شیء و زيربنايی بيش از بیست هزار مترمربع، بزرگترين موزه باستانشناسی و تاريخ ايران است. این موزه از نظر حجم، تنوع و كيفيت آثار، از موزههای معتبر جهان محسوب میشود. موزه ملی در فرهنگ موزهداری ايران، موزه مادر به شمار میرود.
نشست موزه، کودک، آموزش
این نشست اولین نشست تخصصی در زمینه کودک و موزه است که در تاریخ ۲۱ مهرماه سال ۱۳۹۴ از طرف موزه ملی ایران و به مناسبت روز جهانی کودک برگزار گردید.
سپاس از دوستان چهار راه و استاد فرهیخته آقای کلهرنیا.