روند پژوهش در باستانشناسی
از سلسله سخنرانیهای پژوهشکده باستانشناسی
این سخنرانی در مورد مفاهیم کلی و اصول اولیه علم باستانشناسی است. اصطلاحاتی که باستانشناسان به کار میبرند، به اندازه علوم دیگر مانند فیزیک و ریاضی دقیق و روشن نیست. یکی از تفاوتهای باستانشناسی مدرن و سنتی این است که در باستانشناسی مدرن، بسیاری از اصطلاحات دقیقتر تعریف میشوند و یافتهها طبقهبندی علمیتری پیدا میکنند. در این نشست دکتر عبدی اصطلاحات رایج در باستانشناسی مانند یافته، داده، اطلاعات توصیفی و نظریه را تعریف کرده و به مرور کلی روند پژوهش در باستانشناسی و به طور خاص در کاوش میپردازد.
این سخنرانی در تاریخ ۶ بهمنماه سال ۱۳۹۳ در سالن پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی (مقابل موزه ملی) برگزار گردید.
کامیار عبدی
کامیار عبدی در سال ۱۳۴۸ در تبریز به دنیا آمد. او دانشآموختۀ کارشناسی و کارشناسی ارشد باستانشناسی از دانشگاه تهران، دانشآموختۀ کارشناسی ارشد زبانها و تمدنهای باستانی شرق نزدیک (Near Eastern Languages and Civilizations) از مؤسسۀ شرقی (Oriental Institute) دانشگاه شیگاگو و دانشآموختۀ دکتری انسانشناسی از دانشگاه میشیگان است. او مدتی در کالج دارتموت در ایالات متحده به تدریس پرداخت. پس از بازگشت به ایران تدریس در دانشگاه آزاد، واحد علوم و تحقیقات را آغاز کرد و در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی مشغول به پژوهش شد.
از عبدی مقالات پرشماری در نشریات تخصصی بینالمللی و داخلی منتشر شده که عموماً در روشن ساختن پارهای پرسشهای باستانشناسی عصر مس و سنگ و آغاز دوره تاریخی ایران بسیار مؤثر بوده است. وی همچنین تاکنون چند کتاب منتشر کرده که از جمله آنها جشننامۀ ویلیام سامنر با نام ذوقورزانۀ «یکی بود یکی نبود» است. او سردبیر مجلۀ باستانشناسی و تاریخ (مرکز نشر دانشگاهی) و نیز مجلۀ بینالمللی انجمن علمی باستانشناسی ایران (International Journal of the Society of Iranian Archaeologists) است. وی از سال ۱۳۸۸ تاکنون عضو گروه تخصصی واژهگزینی باستانشناسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز هست.
علائق پژوهشی عبدی تحولات حد فاصل آغاز روستانشینی و تولید مواد غذایی و تغییرات اجتماعی و اقتصادی مرتبط به آن (حدود ۸۰۰۰ ق.م.) تا ظهور قدرتهای سیاسی در اوایل عصر مسوسنگ (تمرکز بر حوالی ۳۵۰۰ ق.م.) است. تشکیل نخستین شاهنشاهیهای ایرانی در هزارۀ یکم ق.م. تا ظهور اسلام در قرن هفتم میلادی، خصوصاً دورۀ ماد و هخامنشی از دیگر زمینههای تحقیقاتی اوست.
کامیار عبدی پژوهشها، کاوشها و بررسیهای میدانی چندی را در کارنامۀ حرفهای خود دارد مانند: بررسی در دشت اسلامآباد، کاوش چغاگاوانه، کاوش ملیان و کاوش زیویه.
پژوهشکده باستانشناسی
پژوهشکده باستانشناسی یکی از پژوهشکدههای زیر مجموعه پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی کشور است.
هیچکدوم از فایلهای صوتی و تصویری سایت بارگیری نمیشن. لطفا پیگیری نمایید. با تشکر
مشکلی در سرور ایجاد شده بود که برطرف شد.
درودها بر شما.