هویت، مدرنیسم، معاصریت؛ تجربهورزی لابهلای مفاهیم گنگ
گفتوگو با محمد حسن حامدی، داریوش حسینی و سعید روانبخش
در «ویژهنامهی دههی ۷۰» مجلهی حرفه: هنرمند گفتوگوهایی در حوزههای مختلف انجام شده است. ویدئوی پیش رو، پیرامون تحولات حوزهی نقاشی است.
محمدحسن حامدی (صاحب امتیاز و سردبیر مجله تندیس، پژوهشگر و طراح)، سعید روانبخش (مدیر مرکز آموزشی چهارسو، مدرس و نقاش) و داریوش حسینی (نقاش و مدرس) هر سه در اوایل دههی ۷۰ وارد دانشگاههای هنری شدهاند و کار جدی خود را آغاز کردهاند. آنها در این نشست از تجربهها و دغدغههای خود در آن سالها میگویند؛ از بیینالها، فضای آموزشی، پویا شدن نشریات، مسائل و مشکلات جریان نقاشی در دههی ۷۰. همچنین از مهم شدن مسئلهی هویت و گفتمان مدرنیسم تا عروج معاصریت نیز صحبت به میان میآید.
این گفتوگو در تابستان ۱۴۰۲ در دفتر مجلهی حرفه: هنرمند و با حمایت گالری سرای انجام شد. پیشنهاد میکنیم پس از دیدن این ویدئو، دیگر گفتوگوها دربارهی دههی ۷۰ را نیز در چهارراه و یا بخش «دیداری-شنیداری» سایت حرفه: هنرمند تماشا کنید.
داریوش حسینی
داریوش حسینی (زادهٔ ۱۳۴۸ در تهران) طراح و نقاشی معاصر ایرانی است. او مدرس و عضو (هیئت علمی) گروه نقاشی (دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران) از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۹۰ بوده است.
سعید روانبخش
«سعید روانبخش» نقاش، استاد دانشگاه هنر تهران و همچنین مدیر مسئول مرکز فرهنگی-هنری چارسو است.
محمدحسن حامدی
محمد حسن حامدی مدیر مسئول مجلهی تندیس است.
حرفه: هنرمند
حرفه: هنرمند فصلنامهای در زمینهی هنرهای تصویری است. بیشترِ مطالب این مجله دربارهی نقاشی، عکاسی و نقد و نظریههای هنریست. حرفه هنرمند در میان اصحاب هنر مجلهای شناختهشده است و برای دانشگاهیان مرجعی معتبر بهشمار میآید. این فصلنامه در معرفی هنرمندان و جریانهای هنر تجسمی همواره پیشگام بوده و بسیاری از هنرمندان ممتاز و جریانسازِ خارجی برای نخستین بار در این مجله معرفی شدهاند. حرفه: هنرمند عموماُ نگاهی انتقادی بر جریانهای حاکم در عرصهی هنر معاصر دارد.