گلنبشتههای تخت جمشید
اسناد اداری هخامنشیان
گلنبشتههای تخت جمشید در دو اتاق در باروی شمال شرقی و خزانه تخت جمشید پیدا شدهاند. بررسی گلنبشتههای باروی تخت جمشید نشان میدهد که زبان بیشتر کتیبهها عیلامی و متعلق به دوره پادشاهی داریوش است. این مجموعه شامل سی هزار لوحه است و بزرگترین مجموعه اسناد اداری است که از دوره پیش از اسلام به دست ما رسیده است. گلنبشتههای خزانه نیز مربوط به اواخر دوره داریوش، خشایارشا و اردشیر اول است و ۷۵۰ لوحه را شامل میشود.
این نشست که به بررسی محتوای این گلنبشتهها میپردازد، در تاریخ ۲۵ دیماه سال ۱۳۹۵ در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار گردید.
عبدالمجید ارفعی
عبدالمجید ارفعی متولد شهریورماه سال ۱۳۱۸ در بندرعباس است. وی متخصص زبانهای باستانی عیلامی و اکدی و همچنین نخستین مترجم استوانه کوروش از زبان بابلی نو به فارسی است.
ارفعی پس از گذراندن دوره لیسانس زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه تهران به امریکا رفت و در مؤسسه شرقشناسی دانشگاه شیکاگو زیر نظر ریچارد هلک (R. T. Hallock)، از استادان بنام زبان و خط عیلامی، به یادگیری بیشتر زبان عیلامی و اکدی پرداخت. گلنبشتههای باروی تخت جمشید از مهمترین متونی بودند که ارفعی نزد هلک به خواندن آنها مشغول شد و بعدها کتابی با همین عنوان نوشت که مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی آن را در سال ۱۳۸۷ منتشر کرد.
ارفعی کارشناسی ارشد و دکترای خود را در رشته زبانشناسی از دانشگاه شیکاگو اخذ نمود. عنوان پایاننامه دکتری ایشان «زمینههای جغرافیایی فارس بر اساس گلنبشتههای تخت جمشید» است.
دکتر ارفعی پس از بازگشت به ایران به فعالیتهای خود ادامه داد. فرهنگستان ادب و هنر ایران، فرهنگستان زبان و ادب فارسی، بنیاد پژوهشی پارسه و پاسارگاد، پایگاه پژوهشی شوش و پژوهشگاه علوم انسانی از جمله سازمانها و مؤسساتی هستند که از فعالیتهای ایشان بهره بردهاند.
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، مؤسسهای پژوهشی است که وظیفه تحقیق در علوم انسانی (ادبیات، تاریخ، فلسفه و علوم حکمی، ادیان و معارف دینی، عرفان، زبانشناسی، علوم اجتماعی، اقتصاد تطبیقی، علوم سیاسی و ...) و همچنین مطالعه فرهنگهای مختلف بشری را به عهده دارد.
سلام. انگار این فایل از سرور حذف شده. اصلا نمیارتش
ممنون که اطلاع دادید. فایل اصلاح شد.