چهره زمینی ارسطو پس از هزاره‌ها

نگاهی به رساله رازآمیز کمدی ارسطو

همه کسانی که با رساله فن شعر ارسطو سر و کار داشته و یا از سرگذشت شگفت‌انگیز این کتاب و تأثیرگذاری بی‌مانندش اطلاع دارند، می‌دانند که ارسطو تنها در مورد تراژدی ننوشته، بلکه بخش دوم رساله فن شعر او اختصاص به کمدی داشته است. اگر ماجرای رمان خیالی «به نام گل سرخ» نوشتهٔ امبرتو اکو را به یاد آوریم، همان‌طور که او هم اشاره می‌کند، از دیرباز این باور وجود داشته که بخش کمدی از بین رفته و برای همیشه از دسترس ما خارج شده است، چرا که به اعتقاد آن کشیش پیر سخت‌کیش رمان این رساله ماهیتی شیطانی داشته؛ اما طرفه آن‌که در همین سدهٔ اخیر بخش‌های عمدهٔ رسالهٔ کمدی ارسطو بازسازی شده است و ما دیگر حسرت از دست دادن آن را نخواهیم داشت.

در کارگاه پیش رو، این رسالهٔ تاریخی بررسی و تحلیل می‌شود. مدرس کوشیده متن یونانی رساله را تلخیص کرده و در اختیار حاضران قرار دهد که تا حد امکان بر مطالب مطرح‌شده در آن اشراف پیدا کنند.

این کارگاه در تاریخ ۲۶ شهریورماه سال ۱۳۹۶ در کانون فکر آرکه شهر شیراز برگزار شد.

پژمان رنجبر

پژمان رنجبر در سال ۱۳۶۹ در شیراز به دنیا آمد. او دانش‌آموخته رشته هنرهای نمایشی در مقطع کارشناسی و رشته فلسفه در مقطع کارشناسی ارشد است. رنجبر در حال حاضر به ترجمه و تدریس فلسفه باستان و تاریخ تحولات مفاهیم، زبان لاتین و یونانی مشغول است.

کانون فکر آرکه

کانون فکر آرکه از سال ۱۳۹۵ آغاز به کار نموده است. فعالیت این کانون بر آموزش فلسفه و آموزش زبان‌های مرتبط با رشته فلسفه مانند لاتین، یونانی باستان و آلمانی متمرکز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *