بررسی آثار و اندیشه‌های ابوعلی مسکویه

از سلسله نشست‌های مرکز پژوهشی میراث مکتوب

نشست چهل و سوم میراث مکتوب شامل دو بخش است؛ بخش اول به بررسی آثار ابوعلی مسکویه اختصاص دارد و بخش دوم به نکوداشت استاد ابوالقاسم امامی -پژوهشگر آثار مسکویه- می‌پردازد.

آخرین سخنران بخش اول، ابوالقاسم امامی است که در مورد انگیزه خود از بررسی آثار مسکویه سخن می‌گوید. بزرگ‌ترین اثر مسکویه از لحاظ حجم و معنی، یعنی کتاب «تجارب‌الامم» در هشت جلد توسط ایشان تصحیح و ترجمه شده است.

این جلسه، چهل و سومین نشست از سلسله نشست‌های مرکز پژوهشی میراث مکتوب است که در تاریخ ۲۹ خرداد سال ۱۳۸۵ برگزار گردید. دیگر سخنرانی‌های این نشست را اینجا ببینید.

عکس رویداد از فاطمه بهبودی است.

 

ابوالقاسم امامی

ابوالقاسم امامی در سال ۱۳۱۳ در روستای گز اصفهان به دنیا آمد. او تحصیلات دانشگاهی را از سال ۱۳۴۰ آغاز کرد و موفق به اخذ مدرک لیسانس حقوق و علوم سیاسی، فوق لیسانس زبان و ادبیات عرب و دکترای رشته فرهنگ عربی و علوم قرآنی هرسه مقطع از دانشگاه تهران شد. امامی آثار و تألیفات زیادی دارد؛ از جمله ترجمه قرآن کریم، تصحیح متن ترتیب السعادات و منازل العلوم ابوعلی مسکویه، تصحیح متن عربی دوره کامل کتاب تجارب الامم ابوعلی مُسکویه در هشت جلد.

مرکز پژوهشی میراث مکتوب

مرکز پژوهشی میراث مکتوب در سال ۱۳۷۲ به قصد حمایت از کوشش‌های پژوهشگران و مصححان و احیا و انتشار مهم‌ترین آثار مکتوب فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی با نام «دفتر نشر میراث مکتوب» با کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد. پس از یک دهه فعالیت، مؤسسه نخست به «مرکز نشر میراث مکتوب» و سپس در سال ۱۳۸۴ با دریافت مجوز سه گروه پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به «مرکز پژوهشی میراث مکتوب» تغییر نام داد و علاوه بر کار نشر به کار پژوهشی نیز روی آورد.

پیوند به وبگاه

نشست چهل و سوم از سلسله نشست‌های مرکز پژوهشی میراث مکتوب

چهل و سومین نشست از سلسله نشست‌های مرکز پژوهشی میراث مکتوب به بررسی آثار و انديشه‌های ابوعلی مسكويه و بزرگداشت استاد ابوالقاسم امامی اختصاص دارد. این نشست در تاریخ ۲۹ خرداد سال ۱۳۸۵ برگزار گردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *